Tekin, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan ve Gürsel Tekin, HDP Genel Merkezi'ne yönelik saldırı nedeniyle Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etti.

 

SALDIRININ YAPILDIĞI BİNAYI İNCELEDİ

Saldırının yapıldığı binayı inceleyip, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den bilgi alan Tekin, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde herkesi kaygılandıran bir gece yaşandığını ifade etti.

 

"DEHŞETE KAPILDIK"

HDP'ye yapılan saldırıyı yerinde incelediklerini ve dehşete kapıldıklarını dile getiren Tekin, Ankara'nın göbeğinde parlamentoda grubu bulunan bir partiye böyle bir muamele yapılmasını çok kaygı verici bir sorun olarak değerlendirdiklerini  vurguladı.

 

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Tekin, "Bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için başta Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler olmak üzere, bütün siyasi partilerin daha sağduyulu davranması lazım" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet yöneticilerinin bu olaylar karşısında detaylı bir araştırma yapması gerektiğini belirten Tekin, olayın gerekçelerinin, nasıl olduğunun araştırılması gerektiğini bildirdi.



Sadece Ankara'daki değil, ülke genelindeki olayların çok iyi irdelenmesini isteyen Gürsel Tekin, bu ve buna benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

 

"KARDEŞLİĞİMİZİN BOZULMAMASI İÇİN.."

HDP yöneticilerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Tekin, "Kardeşliğimizin, toplumsal barışımızın bozulmaması için hepimizin sağduyulu davranması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Tekin, kendilerine, HDP yöneticilerine ve sivil toplum örgütlerine çok önemli görevler düştüğünü kaydetti.

3_8417


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim