Daha önce Van Sağlık İl Müdürü ile bir araya gelemediklerini söyleyen CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, sağlık il müdürüyle bir araya geldi.

 

Van’ın sağlık sorunlarının konuşulduğu ziyarette Başkan Kurukcu, ziyaretin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, asıl amaçlarının Van’ın sağlık sorunlarını konunun bizzat muhataplarıyla konuşmak istedikleri olduğunu dile getirdi. Van’ın sağlık sorunlarını gündeme taşıyarak yetkililerden bu sorunların çözülmesini talep eden İl Başkanı Kurukcu Van’ın sağlık sorunlarını görmezden gelemeyeceklerini ifade etti.

 

KURUKCU: SAĞLIK DEVLETİN EN ASLİ GÖREVİDİR

Daha önce sağlıkta yaşana sorunları Sağlık İl Müdürü Ergün Yanmaz’a aktaran Kurukcu şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Van’ın her anlamdaki sorunlarını gündemimizden düşürmeyeceğimizi bu sorunların takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Van’ın birçok anlamda ciddi sıkıntılarının olduğu herkesin malumudur. Eğitim, ekonomi ve sağlık tüm bu konuların en başında geliyor. Bu sorunları da siyasi ve kurum kimliklerimizi bir kenara bırakıp ya insan ya da Van ortak paydasında buluşarak çözebiliriz.”

 

“GECİKMELİ BULUŞMA VAN’A ZARARDIR”

Kurukcu sağlık İl Müdürüyle görüşme istediklerinin uzunca bir zaman sonra gerçekleşebildiğini ifade etti. Kurukcu, “Bölge Hastanesi acil servisinde 52 kadrolu doktor görevli olarak görülüyor Ancak bunlardan yalnızca 12 tanesi görevi başında yer alıyor. Van’ın hiçbir hastanesinde çocuk nörolojisi gibi önemli bir bölümün olmayışını Van için önemli bir eksikliktir. Hastanede bitmeyen kuyruklar devam ediyor. Randevuların geç alınması, hastaların beklentilerinin karşılanamaması ve ayrıca özellikle temizlik konularında ciddi eksiklikler bulunuyor.” Dedi.

 

Ziyarette Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Heybet Semur’da yer aldı.

 

Başkan Kurukcu ziyaretin ardından yaptığı açıklamasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gündeme taşıdıkları ve Van Sağlık İl Müdürü Ergün Yanmaz ile paylaştıkları sağlık sorunlarının iyi niyetle bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim