CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve İl Yönetimi Yüksekova’da bir takım incelemelerde bulundu.

 

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta başlayan sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte ilçeye dönüşler başladı. CHP Van İl Başkanı Kurukcu ilçede yaşananları yerinde incelemek üzere heyeti ile birlikte Yüksekova’ya gitti.

 

KURUKCU: YÜKSEKOVA’NIN TABLOSU İÇLER ACISI

Ziyaretleri sonrası bazı değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Mehmet Kurukcu yaşananlar sonrasının iç açıcı olmadığını söyledi. Kurukcu, “İlçe baştan aşağı enkaza dönmüş. İlçede maddi hasar çok büyük bu yüzden de ilçenin yeniden toparlanması uzun yıllar alacak. Yanlış siyasi politikaların bir sonucu olan Yüksekova olaylarının yalnızca Yüksekova ilçesini ilgilendirmiyor. Başta Van olmak üzere tüm çevre illeri de yakından ilgilendirmektedir. Bu sonuç bölgeye imaj kaybettirmektedir. Tüm bunların yanı sıra bölgeyi sosyal ve ekonomik anlamda dara sokmaktadır.” Dedi.

 

“DÜN VAN BUGÜN YÜKSEKOVA MAĞDUR”

Kurukcu açıklamasına şöyle devam etti: “Coğrafyalarımız bir, acılarımız birdir. Dün Van’da bugün Yüksekova’da mağduriyet var. Dün Yüksekova Van’ı nasıl htiyse bugün Van’da aynı şekilde Yüksekova’yı hissediyor. Dün Yüksekova Van’a nasıl kapılarını sonuna kadar açtıysa bugün Van da aynı şekilde Yüksekova’ya kapılarını açmıştır. Ramazan ayı dolayısıyla Van’da yaşayan Yüksekovalılar ve Yüksekova’daki mağdur aileler için Ramazan ve Bayram da gıda ihtiyaçlarını karşılayacağız.”

Editör: TE Bilisim