Van’ın Merkez İlçe Belediyesi Edremit Belediyesi ve Edremit Kaymakamlığı ortaklığında Halep’e gıda, giyim, battaniye ve ilaç yardımının bulunduğu 3 tır gönderildi. Yardıma dair kısa bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Süphan, Hacıbekir ve Kurubaş Mahallelerinden gelen yardımların kendisini çok duygulandırdığını belirterek, “Özellikle bir büyüğümüzün gönderdiği bir kolinin içinden 5 tane lavaş, 2 kilo portakal ve bir buçuk kilo bulgur çıktı. Ben bunu gördüğümde tüylerim diken diken oldu ve söyleyecek söz bulamadım. Gözlerim doldu.” Diye konuştu.

 

Van’ın Merkez İlçe Belediyesi Edremit Belediyesi ve Edremit Kaymakamlığı ortaklığında Halep’teki savaşta mağdur olan halka gıda, giyim, battaniye ve ilaç gibi yardım kolilerinin bulunduğu 3 tır dualar eşliğinde gönderildi. Yardım malzemesi yüklü tırların uğurlanması için Edremit ilçe merkezindeki Ulu Cami önünde düzenlenen törene Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, AK Parti İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu, kurum amirleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaş katıldı.

 

Tırlar gönderilmeden önce yardıma dair açıklama yapan Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, öncelikle yardım malzemelerinin toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Çiçekli, Halep’te terör örgütü DAİŞ’in ve Esad’ın saldırıları sonucu büyük bir dramın yaşandığını hatırlatarak, Halep’te mağdur olanlara yardım etmek için Edremit’te yardım seferberliği başlattıklarını belirtti.

 

ÇİÇEKLİ: TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU VE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMADIM

Çiçekli, tüm Edremit’in yardım çağrısına büyük destek verdiğini vurgulayarak, “Allah hepinizden razı olsun. Bu yardımda emeği geçen herkese sonsuz minnetimizi belirtmek isterim. Bir hususu daha arz edeyim. Her taraftan gelen yardımlar kıymetlidir. Hepsi çok güzel. Özellikle Süphan, Hacıbekir ve Kurubaş Mahallelerimizde gelen yardımlar beni çok duygulandırdı. Özellikle bir büyüğümüzün gönderdiği bir kolinin içinden 5 tane lavaş, 2 kilo portakal ve bir buçuk kilo bulgur çıktı. Ben bunu gördüğümde tüylerim diken diken oldu ve söyleyecek söz bulamadım. Gözlerim doldu. Allah hepsinden razı olsun.” Dedi.

 

3 TIR MALZEME YOLA ÇIKTI

Gönderilen tırlarda 27 ton gıda, 19 bin 500 adet giyim malzemesi, 70 battaniye ve 3 bin adet kadın ve çocuk malzemesi, 3304 adet çocuk bezi, 80 kilo bebek maması, 3 koli ilaç ve muhtelif yardım malzemelerinin olduğunu dile getiren Çiçekli, toplamda 3 tır yardım malzemesinin toplandığını kaydetti. Çiçekli ayrıca İŞGEM tarafından toplanan yardım malzemelerinin de ileriki bir tarihte gönderileceğini ifade ederek, yardım kampanyasından emeği geçen İHH ve Kızılay’a da ayrıca teşekkür etti.

 

Edremit İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk tarafından okunan duanın ardından tırlar sınıra uğurlandı. Tırlar gönderildikten sonra Edremit Kaymakamlığı tarafından katılımcılara ayran aşı ikram edildi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim