Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van’daki 19 oda başkanı, yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri ile iftarda bir araya geldi.

 

İftar yemeğine konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, esnaf odalarıyla birlikte olmak, hasbıhal etmek hem de bir Ramazan iftarını açmak için Van’da bulunduğunu söyledi. Ramazan ayının rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu anımsatan Çiftci, “Bu şehirde en önemli odaklardan birisi de esnaf ve sanatkarlarımızdır. Odalar olarak şehrin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine çok çok büyük emekleriniz vardır. Bakan yardımcılığına başladığımız ilk günden itibaren sizlerle çok güzel bir diyalogumuz, çok güzel bir ilişkimiz ve arkadaşlığımız oldu. Benim temsil ettiğim bakanlığımla birlikte sizlerin her zaman yanında ve hizmetinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sizlerle birlikte Van'ı bir nebze ileriye taşımak için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz, gösterme ye devam edeceğiz.” Dedi.

 

“İLK TEPKİYİ KOYAN YİNE SİZLER OLDUNUZ”

Bakan Yardımcısı Çiftci şöyle devam etti: “Sizler her zaman için doğrudan yana oldunuz. Aştan, işten, huzurdan yana olunuz. 15 Temmuz’da ilk tepkiyi koyan yine sizler oldunuz. Çok iyi biliyoruz ki, huzursuzluğun olduğu yerde, terörün olduğu yerde en büyük zararı siz esnaflarımız görmektesiniz. Kepenkler kapandığı zaman aş, iş olmadığı zaman siz esnaf bu sorunu yaşadınız. Referandum sürecinde her oda başkanımıza, her esnafımıza, başta birlik başkanımız olmak üzere gösterdiğiniz destekten ötürü sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Van’da bu ışığı sizler başlattınız. Sizlerle birlikte toplandık. 19 oda başkanımız Van tarihinde ilk defa hep birlikte tek ses oldunuz. ‘Bu ülkenin, bu memleketin huzuru, geleceği ve selameti için sizlerle birlikteyiz’ dediniz. Allah hepinizden razı olsun. Sizin yaktınız o ateş, Van’da büyük bir sinerji oluşturdu. Bu dik duruşunuzdan ötürü sizlere ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bugünden sonra da, inşallah hep birlikte çalışacağız. Çok iyi biliyorsunuz ki, AK Parti esnafın dostudur. AK Parti iktidarı kurulduğu günden bugüne kadar hep esnafa dönük olarak her türlü yardımı yaptı, bundan sonra da yapacaktır.”

 

ÇİFTÇİ: ESNAF BU ÜLKENİN ORTA DİREĞİDİR

Ciddi yatırım ve atılımların yapıldığını ifade eden Çiftci, “Vergi yardımlarından, vergi indirimlerinden, istihdamlarda birçok konuda esnafa dönük olarak uzun yıllardır çözülemeyen bütün konularda çok ciddi yardımlar, çok ciddi atılımlar yaptı. Bizim buradaki temel amacımız, AK Parti hükümeti olarak Allah rızası için bu ülkenin kalkınıp gelişmesi, değişim, dönüşmesi esnaf üzerinden olacaktır. Esnaf bu ülkenin orta direğidir. Bundan sonraki süreçte de inşallah hep birlikte tüm oda ve üyelerimiz her türlü sorunu başımızın üzerindedir. Elimizden gelen tüm katkıyı vereceğiz. Her zaman için kapım bütün esnaflarımıza açıktır. Ben hiçbir zaman ön yargıyla davranmadım. Arkadaşlarım beni zaman zaman eleştirdiler. Şu dediler, bunu dediler. Ben burada bakan yardımcısıyım. Ülkemin tamamına hizmet edeceğim. Ama Van özelinde sizlerin sorunlarını, ortaya koydukları tüm projeleri sonuna kadar destekleyeceğim.” İfadelerine yer verdi.

 

“VAN’A 50 YILLIK HAYALİ YAPIYORUZ”

Çiftci açıklamasının devamında son olarak şu ifadelere yer verdi: “Birlik ve beraberliğimizi koruduğunuzda bu memleketin huzuru için, aş için, iş için çalıştığımız da bütün sorunların geride kalacağına inanan biriyim. Kendi Bakanlığımız açısında Van'a bakıldığında, esnaf odalarımıza dönük ciddi projelerimiz oldu. Bundan sonra da olacaktır. Van'ın 50 yıllık hayali olan Kapıköy’ü yapıyoruz. Allah nasip ederse ağustos-eylül gibi de hizmete açacağız. Türkiye’de 6 adet laboratuvarımız var. 7.’sini Van'a kuruyoruz. Uluslararası düzeyde bir laboratuvar. Lojistik üsse de başlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi içerisine bu lojistik hattı da bağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle her birinizin Ramazan ayınızı kutluyor, şimdiden Ramazan Bayramınızı da tebrik ediyorum. Başta Birlik Başkanımız Sayın Muhyettin Aydemir olmak üzere, tüm oda başkanlarımızı, yönetimi kurulu üyelerimizi çalışma ve gayretlerinizden ötürü kutluyor, sizlerin şahsında tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum.” 

Editör: TE Bilisim