Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci. İstanbul Van Kültür Evi Vanlılar Demokrasi Gecesine katılarak hemşerileriyle bir araya geldi.

 

Katılmadan önce Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Çiftci, ziyaretin ardından Başkan Kadıoğlu ile birlikte Istanbul Van Kültür Evi Vanlılar Demokrasi Gecesine katılarak burada bir konuşma yaptı. Çiftci hemşerileriyle bir araya gelmekten ötürü mutluluk duyduğunu söyledi.

 

ÇİFTCİ: 17 NİSAN SABAHI...

Referandum sürecinde İstanbul’da bir araya geldikleri hemşerilerinin de güçlü bir şekilde evet demelerinin kendilerini ziyadesiyle gururlandırdığını belirten Çiftci, “Kararlılık ve azimle yürümek adına hemşehrilerimizin Ak Partimize ve hükümetimize gösterdiği yakınlık ve muhabbetin güçlendiğini görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Van il merkezi ve diğer ilçelerimizde de hemşehrilerimizin anayasa değişikliğine neden evet diyeceklerini anlatıyoruz. İnşallah 17 Nisan sabahı bu emeklerimiz karşılığını bulacak ve sistemin neden olduğu hantallıktan kurtulan ülkemiz hak ettiği müreffeh yarınlara ulaşacaktır." Dedi.

 

"BUNUN İÇİN EVET DİYORUZ"

Neden evet diyeceklerini açıklayan Çiftci şöyle devam etti: "Kalıcı siyasi istikrar, hızlı ve etkili icraaat, güçlü yasama güçlü icraat, güvenli ve huzurlu Türkiye, güçlü meclis güçlü temsil, birlik ve uzlaşma, güçlü yönetim güçlü Türkiye, darbecilerin vesayet düzenini ve tahakkümünü sollandırdığı için evet. Diktatörlüğe ve otorite yönetimine engel olduğu için evet. Ötekileştirenlerin kutuplaştınların iktidarını engellediği için evet. Karanlık güçlerin kirli,ahlaksız müdahaleleleriyle hükümet değişikliğine son verdiği için evet. Asker ve bürokratik, siyaseti tarihe gömmek, darbelerin kökünü kazımak, söz yetkiyi millete vermek ülkeyi koalisyonlara teslim etmemek, güçlü iktidar ve güçlü ekonomiyi sürekli hale getirmek için evet. Dini, etnik, ideolojik, politik, vicdani kanaat farklılıklarına rağmen barış içinde bir arada yaşayabileceğimiz için evet. Katılımcı, çoğulcu ve şeffaf bir yönetim için evet. Çocuklarımıza özgür ve saygın bir ülke emanet etmek için evet. İstanbul’da yaşayan Vanlı hemşerilerimin de 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine evet oyu vereceklerini belirtmelerinden ötürü ayrıca, memnuniyet duyduğunu belirterek, sizlere bir kez daha teşekür ediyorum.

 

ÇİFTCİ: NEFRETLE KINIYORUM

Çiftci Hollan'danın Türkiye Bakanlarına karşı sergilediği tutum için ise, "Hollanda hükümetinin ülkemizin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yönelik uçuş yasağı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı yapılan hasmane tutumları da şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu durum yurt dışındaki gurbetçiler ve ülke vatandaşlarımızın tarafından şiddetle kınanmaktadır."

 

Editör: TE Bilisim