AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti'nin davasının millete hizmet olduğunu ifade ederek, "AK Parti sevginin, saygının, itibarın, birlik ve beraberliğin adresidir. Milleti kucaklayan, millete hizmet yolunda ilerleyen kocaman bir ailedir" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, 2014 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çiftçi, AK Parti'nin 'hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek başından beri toplumsal taleplerle doğru ve düzgün bir ilişki kurduğunu, bu bakımdan daha kurulmadan ve kurulduğu günden beri yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında birinci parti olduğunu ifade etti.

Çiftçi, “AK Parti döneminde demokratikleşme de sesiz bir devrim yaşanmış, çok önemli anayasal, yasal reformlar, paketler halinde hayata geçirilmiştir. 2014’te de bu reformlar devam etmiştir. Temel hak ve özgürlükler, insan hakları, demokratik bir Türkiye için kararlı adımlar atılmıştır. Ülkemizin temel sorunları tek tek çözülmüş ve çözülmeye devam etmektedir. Bu kapsamda atılan örnek adımlardan birisi de çözüm sürecidir. Bu sürecin başarıya ulaşması ile birlikte ülkemiz çok önemli bir yol kat edecektir. Unutmayalım ki AK Parti yasakları ortadan kaldıran, özgürlüklerin önünü açan siyasi bir harekettir. Başından beri yapılması mümkün olmayan şeyler için halka boş vaatlerde bulunmamak, AK Parti'nin ayırt edici özelliklerinden biridir” dedi.

AK Parti iktidarında 'Yol Medeniyettir' anlayışıyla duble yolların yapılması başta olmak üzere Türkiye'nin ulaşım sorununun çözüldüğüne dikkati çeken Çiftçi, "Önce sağlık ve insan gibi yaşamak düşüncesiyle sağlıkta dönüşüm gerçekleşmiş ve insanımız bu anlamda hak ettiği değere kavuşmuştur. 'Eğitim temel dinamiğimizdir' diyerek eğitim ve öğretimde nitelikli adımlar atılmıştır. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için maddi-manevi, teknolojik her türlü imkanlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kentsel dönüşümlerle daha kaliteli yaşam ortamları meydana getirilmektedir. AK Parti sevginin, saygının, itibarın, birlik ve beraberliğin adresidir. Milleti kucaklayan, millete hizmet yolunda ilerleyen kocaman bir ailedir. Tüm bunlar bizim sorumluluğumuzu artırmaktadır. Van’da 2002 yılına kadar sadece 36 kilometre bölünmüş yol varken, 12 yılda 12 kat daha artarak 434 kilometreye çıkartıldı. Karayolu ağı bin 124 kilometreye ulaştırılarak yeniden yapılandırıldı. Van merkezde 4, Erciş ilçemizde 1 adet olmak üzere 5 adet köprülü kavşak yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Van’a 61 kilometrelik bir çevre yolu kazandırıyoruz. 2002 yılında 26 milyon liralık tarımsal destek verilirken, 2013 yılında bu rakam 74 milyon liraya yükseldi. Hayvancılığa destek 36 kat arttı.

2002 yılında 1 milyon 100 bin lira destek verilirken, şimdi bu rakam 40 milyon liraya yükseldi. Van’da istihdamı artırmak için binlerce insana iş kapısı olacak Tekstil Kent Projemiz hayata geçmek üzeredir. Van OSB’de çok büyük yatırımlar yapıp 2 ve 3. etabı hayata geçiriyoruz ve Erciş OSB’nin yatırımına başladık. Van ticareti için çok önemli olan Kapıköy Sınır Kapısı’nı hizmete açtık. Ayrıca Van-Kapıköy arası demiryollarını yeniliyoruz. Van-Tatvan arasında iki yeni feribotu hizmete alıyoruz. Yine, Van ve ülke ekonomisine çok önemli bir katkı verecek demiryolları lojistik üssünü Van’da hayata geçiriyoruz. Van’da Tapu Kadastro, Erciş SGK, Çevre ve Şehircilik, Adli Tıp, Gürpınar ile Özalp ilçe hükümet konakları, Bölge Adliye Mahkemesi, Erciş Adliyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik dahil birçok yeni ve modern hizmet binalarını, Karayolları Bölge Müdürlüğü binaları, DSİ Bölge Müdürlüğü binaları, İl Bank Bölge Müdürlüğü binaları, Van İl Emniyet Müdürlüğü binası, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü binası, Yüksek Örenim Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde yurt binaları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ek binaları, müftülük binası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası Van Şehir Stadı, ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımızda 10 bin 878 derslik, Fuar ve Kongre Merkezi, Urartu Müzesi, yine DSİ’ye bağlı Morgedik Barajı, çok sayıda gölet ve kanal inşaatları yapıldı ve yapmaya devam ediyoruz. Bizim derdimiz, işimiz, gücümüz millettir, hizmettir.

Bizler bu ülkenin kalkınması için barajlar, köprüler, hastaneler ve birçok yatırımlar yapıyoruz. Ama bizler bu kalkınmayı manevi yönüyle de taçlandırmayı amaçlayan bir partinin mensuplarıyız. O yüzden biz, insanların inançlarıyla, bölgesel ve etnik ayrımcılıkla değerlendirilmesini hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Başbakanımızın defalarca söylediği gibi, 'Yaradandan dolayı, yaradılanı seven' bir anlayışla hizmet ediyoruz. Bundan sonra da böyle hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim