Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, "Çok iyi niyetlerle yola çıkılmış bir süreç vardı ama bu süreci terör örgütü zehirledi. Bugün bölgede içinde bulunduğumuz sıkıntılar, bu baskı, şiddet ve terör ortamı kentin ticaretinin, ekonomisinin gelişmesini engelliyor" dedi.

 

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Çiftçi, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığındaki programının ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Fatih Çiftci dün, memleketi Van’ın Erciş ilçesinde de ziyaretlerde bulundu. Çiftci ziyaretlerinin ardından Ankara’ya gitti.

 

Partililerle bir araya gelen Çiftçi, AK Parti hükümetlerinin her zaman esnafın yanında olduğunu, son günlerde yaşanan sıkıntılı süreçte de yanında olmaya devam ettiğini kaydetti. Çiftçi, Van'daki sınır kapısını aktif hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Bakanlık olarak esnaflarımıza bir can suyu verecek, onları daha da güçlü kılacak bir paket ve yasa tasarısı hazırlıklarımız var. Bu çalışmamızı önümüzdeki günlerde bakanlık olarak açıklayacağız" diye konuştu. Bir kentin gelişmesinde en önemli etkenin ekonomi olduğu, bunun da huzurla sağlanacağını vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti: "Bir şehrin gelişip büyüyebilmesi, sermayenin orada kalabilmesi için huzur ve güven çok önemlidir. Çok iyi niyetlerle yola çıkılmış bir süreç vardı ama bu süreci terör örgütü zehirledi. Bugün bölgede içinde bulunduğumuz sıkıntılar, bu baskı, şiddet ve terör ortamı kentin ticaretinin, ekonomisinin gelişmesini engelliyor. İnşallah hükümetimizin politikaları, operasyonlar ve sonrasındaki inşa faaliyetleriyle bölgelerimiz tekrar eski huzurlu ortamını yakalayacak. Bununla birlikte kalkınma da büyük bir ivme kazanacak." Çiftçi, ülkenin ve bölgenin yaşanan sıkıntılardan kurtarılması için devlet olarak büyük bir gayret gösterdiklerini vurguladı.

 

DÜNDE ERCİŞ’TE ZİYARETLERDE BULUNDU

İlk olarak Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ı makamında ziyaret eden Çiftci, ardından kamu kurum müdürleri ile birlikte ilçenin sorunları hakkında bir toplantı yaptı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, bugünün Erciş açısından bir gurur günü olduğunu söyledi.

 

ÇİFTCİ: ERCİŞ’İ ÖNEMSİYORUZ

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ise bugün Erciş’te olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Erciş’in kendileri için çok önemli olduğuna da vurgu yapan Çiftci, “Sayın kaymakamımızın duygu ve düşünceleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, teveccühleri. Erciş, hükümetimizin ve bizim de çok önem verdiği, önemsediğimiz bir merkezdir. Erciş, tarihten bu yana her zaman devletiyle ve milletiyle bir bütün olmuş. Hiçbir zaman için en ufak aksaklıkların yaşanmadığı, huzurun, değişimin, gelişimin şehriydi. Ama son zamanlarda bir takım sorun ve sıkıntılar yaşadık. İnşallah bundan sonraki süreçte devletimizin, hükümetimizin ve burada başta kaymakamımız olmak üzere devlet birimlerimizin burada yapacağı çalışmalarla Erciş’in eski huzurlu günlerine tekrar kavuşacağına inancımız tamdır. Geçmişte gerek belediye başkanı olarak, gerek milletvekili olarak Erciş’e hizmet ettik ve ilçemizin kalkınıp gelişmesi için sizlerle, arkadaşımızla, kaymakam arkadaşlarımızla birlikte, kamu kuruluşlarımızla, hükümetimizle, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın bu bölgeye özel bir bakışı ve Erciş’e özel bir önem vermesiyle devlet açısından baktığımızda tarihte görülmemiş yatırımlar ve hizmetler geldi.” Dedi.

 

“VAN VE ERCİŞ’İ BİREBİR TAKİP EDECEĞİZ”

Bakan Yardımcısı Çiftci yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Bundan sonraki süreçte de tabii ki eksik kalan yatırımların devamını ve eksik kalan yatırımların daha hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için inşallah biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bakan Yardımcılığı görevine atandıktan sonra ilk defa Van’a ve Erciş’e geldik. İlk günü Van merkez için, ikinci günü de Erciş için ayırdım. Başta Sayın Kaymakamımızı ve sizleri ziyaret edip hem buradaki çalışmalar hakkında bilgi almak, hem de bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalar hakkında birlikte istişare edip ve bunları takip ederek, Erciş’in eksik yönlerini tamamlayıp bundan sonraki süreçte birlikte gayret göstereceğiz, çalışacağız. Bizim Erciş’e ayrı bir sevgimiz ve sevdamız vardır. Bunu çok açık yüreklilikle ifade ediyorum. Ne olursa olsun. Bakan Yardımcısı olarak bütün ülkemize hizmetler getireceğiz. Ama bunun yanında da hem Van için hem de özellikle Erciş için hem Bakanlığımız açısından, hem diğer Bakanlıklar açısından birebir takip edeceğiz. Biz Erciş’i gerçekten çok seviyoruz. Erciş’e ve Ercişlilere de sonsuz şükran duygularını içinde hisseden bir insanım. Kalben ve ruhen de ben Erciş’e her zaman bağlıyım ve Erciş halkına da sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün eğer biz Bakan Yardımcılığı görevine atanmışsak, bu Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın Erciş’e verdiği önemin de bir sonucudur. Erciş’in her zaman hükümet nezdinde ve bakanlıklar nezdinde ayrı bir önemi olmuştur. Ve bundan sonraki süreçte de olacaktır. Bizler de inşallah bundan sonraki süreçte buradaki kamu kuruluşlarının yatırımların takibi, eksik kalan projelerin devamı, bir il düzeyinde hatta birçok ilden de büyük potansiyele sahip Erciş’teki yatırımların takibi ve temsili gerekiyor.”

 

“ERCİŞ CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Ziyarette konuşan Çiftci son olarak şu sözlere yer verdi: “Yine bizim burada planladığımız ağız diş hastalıkları merkezi hastanemiz vardı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri ile görüştüm. Yeni devlet hastanemize taşındıktan sonra da onu da ona dönüştüreceğiz dediler. Köprülü kavşağımız vardı. Köprülü kavşakla ilgili burada bir liman çalışmasıyla ilgili bir beklenti var. Onun alt yapılarını ve her işini bitirmiştik. Onu da inşallah bu yıl başlatmayı hedefliyoruz. Yine bizim çok istediğimiz ama o diyalog ve hizmet aşkı olmayınca gitmeyen yatırımlar var. Kültür merkezi ihalesini yaptığımız halde bir takım sorunlar yaşıyoruz. Sosyal güvenlik merkezi inşaatının ihalesini yaptığımız halde bunların ruhsatları nedeniyle sorunlar yaşıyoruz. Çözülmüyorsa bakanlıklar nezdinde takip edip Allah’ın izniyle bir bir çözeceğiz. Yine sulama için devam eden iki tane projemiz var. Morgedik Barajı'nın sulama ihalelerinin yapılması noktasında ihalelere çıktılar, inşallah onları da yapacağız. İçme suları için devlet sularının yapmış olduğu ihaleler devam ediyor. Yine AB’den başlatmış olduğumuz ve Türkiye’nin en büyük hibe projelerinden biri olan 29 milyon Euro’luk içme suyu projesi devam ediyor. Onun da çevre bakanlığında takibini yapacağız. O zaman biz yapmıştık şu anda büyükşehir belediyesi başkanlığında duruyor bu yatırımlar. Ben tüm kalbimle inanıyorum ki, Erciş dün olduğu gibi bugün de geleceği çok parlak bir şehir olacak. Erciş mutlaka yine cazibe merkezi olacak. Bu değişim ve dönüşümü inşallah hep birlikte yine yaşayacağız.” Dedi.

 

ÇİFTCİ STK’LARLA BİR ARAYA GELDİ

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, memleketi Van’ın Erciş ilçesinde STK temsilcileri, iş adamları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

 

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tertiplenen toplantının açılış konuşmasını Erciş Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İzzet Yağar yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, hükümetin ilçeye yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlattı. Kentsel dönüşümün Erciş’in önemli bir sorunu ve sıkıntısı olduğunun altını da çizen Çiftci, “İlçede yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ilk kez Erciş eski Belediye Başkanı Sayın Zülfikar Arapoğlu, Ankara’da TOKİ ile yaptığı görüşmeler esnasında gündeme getirilmesiyle karar verildi. Bizler de sonuna kadar bu projenin arkasında durduk. Önemli mesafeler alındı, önemli adımlar atıldı. Burada bir takım algı operasyonları yapıldı. Kara propaganda sonucunda istediğimiz, arzuladığımız sonuçları alamadık. Geldiğimiz noktada bu şehrin olmazsa olmazı ve mutlaka yapılması gerektiğine inandığımızdan kentsel dönüşüm belki o gün siyasi hayatımıza bile mal oldu, ama sonuna kadar bizler bu projenin arkasında durduk.” Dedi.

 

Çiftci açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve heyeti Ankara’ya geldi. Çeşitli görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler sonucunda Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İzzet Yağar ve heyetini TOKİ başkanımızla görüştürdük. Ardından, bir daha ben kendim TOKİ başkanıyla görüştüm. ETSO heyetini TOKİ başkanımızla bir kez daha görüştürdük ve süreci tekrar başlattık. İnşallah önümüzdeki günlerde hemşerilerimizin, buradaki kanaat önderlerimizin, sivil toplum örgütlerinin, iş adamlarımızın desteği, katkısı ve olumlu yön vermesiyle uzlaşmalar iyi bir şekilde sonuçlanır, bizler de takipçisi oluruz. Bunu bir manipleye sebebiyet vermeden sağlıklı bir şekilde bitirmek gerekiyor. Artık bu yanlışa bir dur deyip sahiplenmemiz gerekiyor. Ve bu şehri yıkıntı, kötü görüntüden kurtarmamız gerekiyor. Bunu bir ortak akılla herkes siyası düşüncesinden herkes siyasi geleceğinden bir bir arınması ve bu şehrin önceliklerine sahip çıkmamız gerektiği kanaatindeyim. İnşallah bu konsensüste bu şehirde sağlanacak, bu yatırımlar da ardı ardına Erciş’e gelecektir.”

 

Daha sonra toplantı sorulu cevaplı şekilde devam etti. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, ETSO yönetimi tarafından onuruna verilen yemeğe katıldıktan sonra AK Parti Erciş İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. (İHA-AA)

Editör: TE Bilisim