Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi kentte bulanan unlu mamul üretimi yapan işyerlerini denetledi. Kent merkezinde bulanan fırınları denetleyen zabıta ekipleri birçok üretim yerine uyarılarda bulundu. Yaklaşan ramazan ayı ile birlikte denetimlerini sıkılaştıran Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri unlu mamul üretimi yapan iş yerlerini denetledi. Kent genelinde bulunan fırınlar sıkı denetimden geçiren zabıta ekipleri, üretim yapılan mekanların hijyen koşulları, çalışanların sağlık portör muayene cüzdanları, ekmeğin gramajları ile ilgili sıkı bir denetim yaptı.

 

DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRILMAYACAK

 

Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Zabıta Müdürü Abdulvahap Kıpçak, “Yaklaşan ramazan ayı sebebiyle işyerlerine yönelik sıkı denetime aldık. Özelikle ramazan ayında kaldırımlarda satılabilecek kuru madde ve çiğköfte maddeleri var. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte başka illerden ilimize gelerek halkımızın dini duygularını kullanarak haksız kazanç elde eden insanlar var. Bunlara yönelik her yıl olduğu gibi bu yılda çalışmaların aralıksız devam edecektir” dedi.

 

“KENTTE İŞGALİYE VERDİĞİMİZ İKİ SOKAK VAR”

 

Zabıtaya gelen şikâyetleri de değerlendiren Kıpçak, “Şehir merkezinde en çok kaldırım işgali yaşadığımız kesim kahveci kesimdir. Bu esnafımızdan biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz. İşgale açtığımız iki sokağımız var. Bunlar Sanat sokağındaki bir sokak ile kahvaltıcılar sokağıdır. Halkımızın bunu bilmesini istiyoruz. Gelen şikâyetlerin çoğu bu iki sokağa ilişkin olduğu için bunu belirtmekte halkımızın bilmesinde fayda var” diye konuştu.

 

ESNAFA HİJYEN UYARISI

 

Çiğköfte satmak isteyen vatandaşların verem dispanserinden sağlık raporu almak zorunda olduklarını aktaran Kıpçak, aksi halde sağlıksız gördükleri kuru madde ve çiğköftelere al koymak zorunda olacaklarını söyledi. Kıpçak, “Esnafımızdan isteğimiz Ramazan ayına yakışır bir şekilde üretim sağlamalarıdır. Biz iş yerlerinde yaptığımız denetimlerde kesinlikle müsaade edemeyeceğimiz konuların başında iş yeri ruhsatı ve hijyen kurallarıdır. Halkımızın bizden bir beklentisi var, bunu yapmak zorundayız. Temizliğe uymamak bir vebaldir bu vebali kimse üstüne almak istemez. Hijyen olmayan gıda maddesini halkımızın yememesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu konuda hassasiyetimiz var. Bulduğumuz yanlışlar karşısında mutlaka cezai işlem yapacağız. Ramazan’a özel yapılan pide ve gramajı konusunda henüz bir karar alınmamış, ancak ekmeğin gramajı en az 400 gramdır en pahalı tutarı ise 150 kuruştan satışı yapılacağını bilmekteyiz. Bununda takipçisi olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim