Van Cihannüma Derneği 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘Neden evet diyoruz’ konulu konferans düzenledi.

 

Cihannüma Derneği Van Temsilciliği 16 Nisan da yapılacak olan referandumda ‘Neden evet diyoruz’ konulu konferans 26’ıncı dönem Ak Parti Milletvekili Adayı Vahdettin İnce’nin katılımıyla düzenlendi. Konferansa ayrıca Başbakan Baş Danışmanı Adnan İnanç, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Cihannüma Van Temsilcisi Prof. Dr. Musa Gençcelep, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği’nin 2013 yılında kurulduğunu ifade ederek, derneğin gönül bağı derneği olduğuna dikkat çekti. Çanakkale Savaşında her renkten Türkiye vatandaşının canı pahasına ülke için savaştığını kaydeden Gençcelep, 16 Nisan’da da ‘evet’e katkı sunmak için bu programı düzenlediklerini belirtti.

 

 

“EVETÇİLER DE HAYIRCILAR DA BU ÜLKENİN VATANDAŞI”

 

Gençcelep’ten sonra konuşan Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Cihannüma’nın bu girişiminin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Evet hayır meselesi parti meselesi değil. Hayır, cephesinde olan CHP, HDP, PKK’nın meselesi değildir. Evet diyenlerinde meselesi değildir referandum. Bir ülke meselesidir. Bir ümmet meselesidir. Bu toplantının bir nebzede olsa katkı sunması çok önem arz etmektedir. Bu katkılar sürekli devam etmektedir. 1876 senesinde parlamenter sistemin başlangıcından bu yana bu sistem devam ediyor. Ve Türkiye’nin ayağına pranga olmuş bir durumdur. Allah korusun hayır çıkarsa bu durum daha yılarca devam edecektir. Bu sadece birkaç yıl değil yüz yılar için ülkenin geleceği için çok önem arz ediyor. Evetçiler de hayırcılar da bu ülkenin vatandaşı. Ancak evet çıktığı vakit fikirler sevinecek, hayır çıktığı vakit ise kimlerin sevineceğine bakmak lazım. Hayır çıktığı vakit sevineceklerin başında PKK, FETÖ, DEAŞ, Almanya ve Hollanda geliyor. Evet, çıktığı vakit üzülecek olanlar yine onlardır.” Diye belirtti.

 

 

İNANÇ: İRADEMİZE SAHİP ÇIKMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ

 

Son olarak kısa bir konuşma yapan Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, “Vahdettin Hocayı özellikle dinlemeyi çok isterim. Vahdettin hoca gerçekten çok birikimli bir şahsiyet. Vahdettin hocanın kalemi dilinden daha güçlüdür.” Dedi. İnanç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz tarihten sürgün edilmiş bir milletin yeniden tarihe tanıklığına şahit oluyoruz. Biz şimdiye kadar batı karşında el ovuşturan, yardım dilenen, sonrada ezik bir toplum iken yeniden kendi hürriyetimize, kişiliğime, kimliğimize, kişiliğimize ve irademize sahip çıkmanın onurunu ve izzetini yaşıyoruz.” Dedi.

 

 

“ÇÜNKÜ SİZ VATANSIZLIĞIN NE OLDUĞUNU BİLEMEZSİNİZ”

 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşları ziyaret ettiğini ve onların hislerini ve duygularını belgelediğini ifade eden İnanç, “Bu konuda bir Suriyeliyi ziyaret etmiştik. Suriyeliye sen Türkiyeli değilsin, iç dünyasını bilelim dedik. Kendisi bize ‘Sizlerin beni anlaması mümkün değil. Çünkü siz vatansızlığın ne olduğunu bilemezsiniz, bunu en iyi ben bilirim. Siz evinizden, vatanınızdan, yurdunuzdan tehcir edildiğiniz, varsıl iken yoksul duruma düştüğünüz, verenken aldığınız duruma hiç düştünüz mü? Sizin bizi anlamanız mümkün değil’ demişti. Bu konuşma benim iç dünyamda karmaşık duygular yaşatmıştı.” Diye belirtti. İnanç, 18 maddenin basit bir anayasa değişikliği olmadığına dikkat çekerek, “Bu bir anayasa değişikliği değil yeniden irademize kavuşmadır. Çünkü Amerika’nın 241 yıllık tarihi var ve bu 241 yıl içerisinde sadece 45 başkan seçmiş. Bizim 93 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 65’inci hükümeti kurduk. Onlar güçlü bir Türkiye istemiyor. Koalisyonlar olsun istiyorlar. Sonra batı A partisine bunu yapmazsan öbürü ile anlaşırım der. Bu onların sık sık başvurdukları bir yöntemdir. Bizim zayıf olmamız onların her zaman işine yaramıştır.” İfadelerine yer verdi.

 

İnanç’ın ardından program Vahdettin İnce’nin ‘Referandumda neden evet diyoruz’ konulu konferansı ile devam etti. 


ŞEHRİVAN SİYASET: MERAL YILDIZ

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim