BDP Van İl Örgütü 'Demokratik kurtuluşla özgür topluma yürüyoruz' sloganıyla yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Nazmi Gür ile Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Doğu Caddesi'nde toplanarak basın açıklaması yapmak için Cumhuriyet Caddesi'nde doğru yürüyüş yapmak istedi. Cadde boyunca yoğun güvenlik önlemi alınırken, polis yapılacak olan yürüyüşe izin vermedi. Milletvekili Gür, Belediye Başkanı Kaya ve parti yöneticileri güvenlik güçleri ile yaklaşık bir saat süren görüşmelerinin ardından yürüyüş güzergahını değiştirildi. Polis BDP'li yöneticilere 'Grup içinde yüzleri kapalı kişilerin bulunduğunu ve çıkacak bir olayın sürece zarar vereceğini' söylemesi üzerine toplanan grup Doğu Caddesi üzerinde yürüyerek Hacıbekir Mahallesi'ndeki Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

İTAH: SÜRECİN RUHUNA DENK DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARI ATMALIDIR

Basın Açıklamasını okuyan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, PKK'nın sınır dışına çıkmasının iyi okunmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Özellikle de Türkiye devleti ve hükümeti başta olmak üzere, bütün egemen güçlerin bunu iyi okuması gerekir. Çünkü bu güçler süreci yeterince anlamamakta ve gereken önemi göstermektedir. Bunun kanıtı olarak devletin başlatmış olduğu askeri hareketlilik ve koruculuğun lağvedilmesi yerine yaygınlaştırılması, cezaevlerinde baskıların artırılması gibi daha antidemokratik uygulamaları gösterebiliriz. Oysa başlatılan geri çekilme ya da demokrasi yürüyüşü, küçümsenemez derecede tarihi önem arz ediyor. Ülkemizin ve bölgemizin barışçıl ve demokratik geleceği için yeni bir dönemin kapısını aralamaktadır. Buradan devlete çağrımız şudur: Kürt halk önderinin tarihi çağrısına uygun olarak hareket edip antidemokratik uygulamalarına son verip, bu sürecin ruhuna denk demokratikleşme adımlar atmalıdır."
Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup sessizce dağıldı.


Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim