Türkiye’nin diğer illerinin neredeyse tamamında kamulaştırma ile yapılan Çevre Yolu Van’da 18’inci madde ‘garabeti’ ile mücadele etmeye devam ediyor. 2011 yılında başlayan ve kaplumbağa hızında ilerleyen çevre yolu kamulaştırma yapılmadığı için bir ileri iki geri şeklinde devam ederken il koordinasyon kurulunda bitmeyen yol bir kez daha gündem oldu.

 

İhalesi ve yapım çalışmaları 2010 yılında başlanan çevre yolu resmen tıkandı. 18’inci madde ile mücadele eden çevre yolu bir dönem hükümetin ve siyasetçilerin dilinden düşmeyen proje başlamasının üzerinden 5 yıl geçti. İlgili kurumlar geçtiğimiz gün gerçekleştirilen il koordinasyon kurulu toplantısında çevre yolunun tıkandığını ve çalışmaların durduğunu açıkladı. Yol ile ilgili umudun olmadığını ifade eden birçok kurum, tek çarenin ise kamulaştırma olduğunu söyledi.

 

BİR İLERİ İKİ GERİ: YİNE DURDU!

Van’da 2010 yılında ihalesi tamamlandıktan sonra yapım çalışmaları başlayan ve 5 yıllık süre içerisinde bir türlü tamamlanamayan çevre yolu projesi en sonunda tıkandı. Yapımı başladıktan sonra 18’inci maddeden dolayı sorunların yaşandığı yolda, sonunda çalışmalar durdu. Daha öncede defalarca sıkıntısı dile getirilen ve kamulaştırılmaması halinde tamamlanması mümkün olmayan çevre yolu, tüm kurumların ortak ve net açıklamasıyla durduğu ifade edildi. Başta Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Van Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri tarafından yapılan açıklamayla, yaşanan sıkıntılar dile getirilerek çalışmaların durduğu ve yolun tıkandığı söylendi. Karayolları Müdürlüğü adına konuyla ilgili bilgi veren Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, “Çevre yolu çalışmalarımız şu anda durmuş durumda. Mülkiyetten yaşanan sıkıntılardan dolayı yol şu anda tıkanmıştır.” Dedi. Büyükşehir Belediyesi adına çevre yolu ile ilgili bilgi veren belediyesi yetkilisi ise şu ifadelere yer verdi: “Bakanlıkla görüştük, ancak ardından sorun yargıya taşındı. Yaşanan bu sorun ancak kamulaştırma ile çözülebilir.” Tüm yaşanan bu sıkıntılardan dolayı söz alan Vali İbrahim Taşyapan, “Bir ortak akıl ile bu sorun çözülebilir.” İfadelerini kullandı.

 

TAŞYAPAN: ORTAK AKIL İLE HAREKET EDİLMELİ

Şehrivan Gazetesi olarak geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldık. Kentte yaşanan sıkıntıların çözüm bulması için tüm kurum amirlerinin, kaymakamların, belediye yetkililerin ve vali ya da vali yardımcılarının katıldığı toplantıda bu ay kenttin en önemli projelerinden bir tanesi olan Çevre Yolu Projesi konuşuldu. Vali İbrahim Taşyapan’ın yönetimindeki kurul toplantısında konuşulan çevre yolu için tüm kurumların açıklaması hiç iç açıcı olmadı. Tüm kurumlar çalışmaların durduğunu ifade ederken, çoğu kurum temsilcileri sorunun çözülmesi için biran önce kamulaştırmanın yapılması gerektiğini söyledi. Yaşana sorunla ilgili konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, sorunun çözülmesi için ortak bir akıl ile hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantının başından sonuna kadar ortak çalışma ve ortak akılda buluşulması gerektiğini ifade eden Taşyapan sorunun çözülebileceğini bunun için tüm kurumları birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.

 

GÜLHAŞ: ÇALIŞMA YAPAMAMAKTAYIZ

Çevre yolunun tıkanmasıyla ilgili ilk olarak konuşan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş şunları söyledi: “Çevre yolu projemizde 5 köprülü kavşak bulunuyor. Bu projemizin ihalesi 2 kısımda yaptık ve projemizin ihalesini tamamladık. Ancak Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği hem mühendislik hizmetleri hem de müştemilatların Karayolları tarafından ödenecek olması nedeniyle bu protokol kapsamında çalışmalar yürütüldü. Ancak mera alanlarının, yapılan 18’inci maddeye dâhil edilmesinin, Tarım İl Müdürlüğünce bitki üretimi genel müdürlüğünde uygun görülmediğinden proje şu anda durmuş durumdadır. Yol ve emniyet sahası Karayolları adına terkini yapılamadığından şu anda bu proje üzerinde bir çalışma yapamamaktayız. Hatta genel müdürlüğü 2x3 yani 3 gidiş ve 3 gelişli BSK kaplamalı yol olarak hazırlıklarını yaptı. Ancak mülkiyet sorunu nedeniyle şu anda bir çalışma yapamamaktayız. Bu projemiz 60 kilometreyi bulmaktadır. Bu projede mülkiyet için yapılacak olan çalışmalar önem arz etmektedir.”

 

ALTUNER: İMAR PLANI ÇALIŞMASIYLA ÇÖZÜLEBİLİR

Tarım İl Müdürlüğü adına söz alan Tarım İl Müdürü Fevzi Altuner ise konuyla ilgili, “Otomatik olarak değil de bir imar planı çalışmasıyla bu sorun çözülebilir. Buda komisyona gelmesi gerekiyor. Orada karar alınarak bu meralar dışına çıkarılabilir.” İfadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR: YENİ BİR KARAR ÇIKTI

Van Büyükşehir Belediyesi adına söz alan belediye yetkilisi sorunla ilgili detaylı bilgi vererek ilk olarak şunları söyledi: “Biz belediye olarak bakanlığa gittik ve bakanlıkla bir görüşme yaptık. Karayollarından arkadaşların katıldığı ve genel müdürlüğünün de içinde olduğu bir toplantı yapıldı. Bu 2 ay önce yani 7 Haziran seçimlerinin ardından yapıldı. Bu görüşmeden sonra yeni bir yargı kararı çıktı. Kararda, ‘18 uygulaması ile geçiş yolundan kesinti yapılarak çevre yolu elde edilemez.’ Denildi. Bize bağlı olan mera alanları ile ilgili bakanlıkla yaptığımız görüşmede, meclis kararı alabileceğimiz ancak burada yeni kararların alınması gerektiği söylendi. Çünkü bu alanlarda bulunan afet kotuna maruz kalan bileşenlerin, dönüştürülen alanların yetersiz olduğu ve bu alanlara da meradan yerler ayrılması gerektiği konusunda da hem fikir olduk.”

 

“BÜYÜKŞEHİR KATKI SUNMAYA HAZIR”

Belediye yetkilisi verdiği bilgilerin devamında, “Seçim ve sonrasında iktidarın kurulmaması ve temel nedeni yönetim boşluğundan kaynaklı olarak kendileri ile görüşemedik. Yetkili arkadaşlar bize geleceklerdi, ne yazık ki gelemediler ve bu sorun askıda kaldı. Biz geçen hafta bakanlıktan tekrardan görüşme talebinde bulunduk, ancak kendileri yurtdışındaydılar. Önümüzdeki haftalarda bu görüşme gerçekleşecektir. Büyükşehir Belediyemiz çevre yolunun çözülmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazırdır. Bu konuda itirazlar var. Son mahkeme kararından kaynaklı olarak bize göre yolun yapılması konusunda bize göre çözüm şudur. Karayolları bu yol ağını kamulaştırmaya dâhil eder. Çünkü 18’den dolayı mağdur olan vatandaşlarda var. Bakanlık bununla ilgili adım atar, Büyükşehir üzerine düşeni yapar ve sorun bu şekilde çözülür.” Sözlerine yer verdi.

 

TAKVA: HERKES MAĞDUR OLMUŞ DURUMDA

Çevre Yoluyla ilgili bir diğer söz alan isim ise Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva oldu. Takva verdiği bilgilerde şunları kaydetti: “Biz 2010 yılında bir anket yaptık. Bu ankete belediye, karayolları ve tüm kesimler yer aldı. Bunun nasıl yapılması ile ilgili anketimizi sorduk. Biz o zamanlar bununla ilgili geniş çaplı bir araştırmada yaptık. Türkiye’de hiçbir kentin çevre yolu uygulamasına tabi tutularak yapılmamış. Elimizde böyle bir bilgi de vardı. Biz bu tarafları toplamak istedik. Bölge müdürlüğü, belediye yetkilileri bu görüşmeye gelmediler. Biz yaptığımız açıklamada da çevre yolunun Van için hayati bir öneme sahip olduğunu, bu projenin önem arz ettiği ve kenttin gelişmesi konusunda en büyük engelin olduğunu söyledik. Bundan dolayı kamulaştırma yapması gerektiğini ifade ettik. Tüm bu yaşananlardan sonra inanılmaz bir kargaşa oldu. Şimdi tüm bunları devre dışı bırakılıp, diğer illerde olduğu gibi yapılması gerekiyor. Karayolları bu konuda bir karar alacak ve kamulaştırma yapma suretiyle çevre yolu yapılacak. Bu konuda mülkü idarenin de üzerine düşenler var. Yoksa belediye, bakanlık ve müdürlükler bir şey yapamaz. Herkes mağdur olmuş durumda. Konu bir an önce çözülmelidir.”

 

GÜLHAŞ: HER YERDE 18 İLE YAPILDI

Takva’nın ardından yeniden söz alan Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, “2007 yılında Elazığ çevre yolunu biz yol yapım sahasını boşaltarak yolu bitirdik. Aynı kapsamda yeni imar planı ve 18’den belediye ile birlikte bunu yaptık ve bitti. Yolda şu anda 3 gidiş ve 3 gelişli bir şekilde çalışıyor. Malatya Battal Gazi Yolu 12 kilometre yine aynı şekilde yapıldı. Diyarbakır’da şu anda devam eden çevre yolu 18 uygulaması ile yine aynı şekilde Uşak’ta devam eden yol 18 ile yapıldı. Ama bizim burada depremden sonra kamulaştırma hazırlanmış, bedel tespiti esnasında alınan kararlar şu aşamada kalmış ve imar planı uygulaması yapımı gündeme gelmiş. Yoksa bizim çalışmalarımız sonuçlanmak üzeredir.” Sözlerine yer verdi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL – ÖNDER ALTINAL / ÖZEL

Editör: TE Bilisim