Van Büyükşehir Belediyesi kışın gelmesiyle birlikte belediyeyi bekleyen en büyük tehlike olan karla mücadele için hazırlıkları tamamlarken bir taraftan da iyice nefessiz kalan kentte yeşil alan ve park çalışmaları yürütüyor. Büyükşehirin en büyük projelerinden birisi olan Fidanlık (Tuşba) Parkı’nın ilk etabında sona yaklaşılırken Van Gölü’nün kenarında muazzam bir yaşam alanı kurulma çalışmaları devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan oluşumunu tamamlarken bir taraftan da kente hizmet anlamında hazırlıklar yapmaya devam ediyor. Şimdiye kadar büyük projelerle ilgili bir çıkış yapmayan Büyükşehir Belediyesi temel belediyecilik hizmetlerini yaparken, seçimden önceki en büyük projelerden biri olarak açıklanan Fidanlık Projesi için ilk adımı attı. Hem Fidanlık’ta hem de Bölge Hastanesi Yanında iki önemli park ve yeşil alanı Van’a kazandırmak için aralıksız çalışma yürüten Van Büyükşehir Belediyesi, kentin ‘çılgın’ projesi sayılabilecek bir adım olan Fidanlık parkının tamamlanması ile bölgenin en büyük, Türkiye’nin sayılı yaşam alanlarından birini hayata geçirmiş olacak.

NEFES ALDIRACAK PROJE!

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yan tarafında bulanan, mülkiyeti belediyeye ait olan 40 bin metrekarelik alan üzerine park yapım çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri tarafından kısa bir süre önce projelendirilip ihaleye çıkarılan park 2015 yılının Ağustos ayında tamamlanarak açılışı gerçekleştirilecek. Yapımına başlanan parkın tamamlanması ile vatandaşlar rahat bir nefes alacakken, hastane yanındaki bu alan Edremit güzergahı için de önemli bir alan olacak. Yapılacak park alanı içerisinde bin m2 alan üzerinde çocuk oyun alanları, standart ölçülere uygun basketbol sahası, tenis kortu, çim futbol sahası, fitnes alanı, yürüyüş kordonu, yer satrancı gibi tüm spor aktiviteleri rahatlıkla yapabileceği alanlar oluşturulacak. Park alanında ayrıca 2 adet anfi tiyatro, 600 m2 uzunluğunda bisiklet yolu ve koşu parkuru, şenlik alanı, iki adet havuz, 70 araçlık park, oturma alanları, her türden fidan ve süs ağaçları ile birlikte aydınlatma sistemi ile donatılacak.

ÇILGIN PROJEDE İLK ETAP TAMAM!

Öte yandan Büyükşehir’in ‘çılgın’ olarak nitelendirilecek projelerinden birisi olacak Fidanlık projesinde ise ilk etapta nihayet sona gelindi. Van Gölü kenarında devasa bir alanda yaratılacak olan ve Tuşba Park olarak adlandırılacak alan Van’ın ihtiyacı olan gölü yüzü dönük yaşam alanlarından birine de kavuşmuş olacak. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına geçen yıl başlanılan ve bölgenin en büyük Türkiye’nin ise sayılı yeşil alan ve parkları arasında yer alması beklenilen Tuşba Park’ın birinci etap çalışmasında ise sona gelindi. Eminpaşa Mahallesi’nde eski fidanlık alanı yanındaki 600.000 m² alanın mesire alanı olarak yapılması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3 etaplı yapılacak olan alanın ilk etabı bu yıl içerisinde tamamlanacak. Alanda kültür merkezi, tüm branşlar için spor alanları, yürüme yolları, su sporları ile ilgili alanlar, nikah dairesi gibi tam donanımlı bir kompleks bulunuyor.

BÜYÜKŞEHİR KAR SAVAŞINA HAZIR!

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları için tüm envanter ve ekip çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, 6 bin kilometre yol ağında 200 personel, 14 şantiye ve çok sayıda iş makinesi ile bu süreci yürütecek. Büyükşehir ayrıca, kendi bünyesinde bir kriz merkezi oluşturarak 24 saat boyunca gelen ihbarları değerlendirecek.

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarının startını verdi. Van'ın büyükşehir statüsünü almasıyla birlikte köy ve ilçelerde de hizmet sunacak olan Van Büyükşehir Belediyesi, kış boyunca olumsuz bir durumun yaşanmaması için uzun bir süreden beridir çalışmalar yapıyor.

KAR EKİBİ HAZIR!

Tüm ilçe ve köylerin yol ağını çıkaran ve bunun üzerinden planlamaya giden büyükşehir, kış boyunca tüm ilçe ve köylerde karla mücadele çalışmalarını vardiyalar şeklinde aralıksız sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Karla Mücadele Şefliği oluşturulurken, ayrıca büyükşehir belediyesi bünyesinde 7/24 çalışacak bir kriz merkezi de oluşturuldu. Kriz merkezi ve tüm ilçe şefliklerinin bilgileri kurumlarla paylaşılırken, yapılacak çalışmalarla ilgili de kurumlara kentte bulanan kurumlara bilgi verildi. Büyükşehir, karla mücadele çalışmaları için tüm ilçeler ve merkezde 14 şantiye kurarken, bu şantiyelerde 200 personel görevlendirdi. Büyükşehir, 42 greyder, 24 loder, 10 dozer, 6 rotatif (kar savurucu), 13 Bekoloder (kazıcı-yükleyici), 13 akaryakıt servis aracı, 3 tır, 14 adet 4x4 pikap ve 2 tuzlama aracı ile bu çalışmaları yürütecek. Büyükşehir bu araçlarla kentte toplamda 6 bin kilometre yol ağında 24 saat boyunca çalışmalarını yürütecek. Çalışmalar sırasında tüm bilgiler kriz merkezine aktarılacak, kriz merkezinden ise bölgelere bu bilgiler ulaştırılacak. Büyükşehir, geçmiş yıllardaki kar çalışmalarından farklı olarak araçları sürekli ring (hareketli) halde tutacak. Fırtınalı bölgelerde kar kesildikten sonra, diğer bölgelerde ise kar yağışı ile birlikte temizleme ve yol açma çalışmaları sürdürülecek.

KIRAN: TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDEREK ÇALIŞACAĞIZ

Fen İşleri Daire Başkanı Bekir Kıran, kış süresince Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber ederek çalışmalar yapacağını ifade ederek, halkın mağdur olmaması için uzun süreden beridir çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Gerek kent merkezi, gerek köyler, gerekse de ilçelerde tüm ekiplerin tamamlandığını aktaran Kıran, bu ekiplerin olası tüm durumlara müdahale edeceğini söyledi. Kış boyunca yapılacak çalışmalarla ilgili halkın duyarlı olmasını isteyen Kıran, "Halkımızın özellikle yanlış ihbarlarda bulunmamalarını istiyoruz. Bu konuda tüm halkımızın duyarlı olmaları istiyoruz. Yine özellikle kar yağışı ve fırtınanın olduğu ve taşımalı eğitimin yapıldığı köylerimizde halkımızın dikkatli olmasını rica ediyoruz. Halkımızın da desteği ile sorunsuz bir çalışma yürüteceğimizi belirtiyoruz" diye konuştu.

İlçelerde ki yol ağları ise şöyle;
Bahçesaray: 67 nokta, 130 kilometre
Başkale: 130 nokta, 614 kilometre
Çaldıran: 97 nokta, 135 kilometre
Çatak: 109 nokta, 318 kilometre
Erciş: 134 nokta, 517 kilometre
Gevaş: 46 nokta, 188 kilometre
Gürpınar: 174 nokta 876 kilometre
Muradiye: 59 nokta, 236 kilometre
Özalp: 77 nokta, 307 kilometre
Saray: 26 nokta, 174 kilometre

İŞTE O MERKEZLERİN İLETİŞİM BİLGİLERİ!

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi yapılan açıklamada merkez ve ilçe şantiye bilgileri de paylaşılarak karla mücadele konusunda koordinasyonun sağlanması adına da kamuoyu bilgilendirildi. O iletişim bilgileri ve ilgili kişiler şu şekilde duyruldu.

İLÇESİ ADI SOYADI GÖREVİ TELEFON ŞANTİYE

KOORDİNASYON MERKEZİ ABİT TAPAN KOORDİNATÖR 212 01 47
HABER ALMA MERKEZİ Santral Görevlileri Santral Operatörleri 215 64 88
İPEKYOLU NAZIM BEYAZ ŞANTİYE ŞEFİ 2167341 - 432 215 64 88
EDREMİT YAKUP UZUN ŞANTİYE ŞEFİ 31225 80
TUŞBA MEMET KARADOĞAN ŞANTİYE ŞEFİ 2285985
SARAY M. Ali ÇELİK ŞANTİYE ŞEFİ 27812599
BAŞKALE ÜMİT ASLAN ŞANTİYE ŞEFİ 6512748
GÜRPINAR (Kırgeçit) OSMAN ERTUŞ ŞANTİYE ŞEFİ 5512555
GÜRPINAR (Güzelsu) MURAT ÇÖLÇINAR ŞANTİYE ŞEFİ 5512016
ÇATAK ŞEYHMUS ANKAY ŞANTİYE ŞEFİ 5122160
GEVAŞ BEHÇET ALTINDAĞ ŞANTİYE ŞEFİ 6122443
BAHÇESARAY ABDULLAH KARCA ŞANTİYE ŞEFİ 6512748
ERCİŞ O.NURİ NOYAN ŞANTİYE ŞEFİ 3882193
ÇALDIRAN MEZHER YANDIM ŞANTİYE ŞEFİ 4122355
MURADİYE RESUL BAYİT ŞANTİYE ŞEFİ 4512780
ÖZALP HÜSEYİN DUMAN ŞANTİYE ŞEFİ 7122631

Editör: TE Bilisim