Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 'Cinsel Taciz ve Saldırılara' karşı yürütülecek çalışmaların yol haritasının belirlenmesi için "Cinsel Taciz ve Saldırılara Yönelik Mücadele" atölyesi düzenlendi.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Eğitim ve Araştırma Şube Müdürlüğü tarafından bundan böyle kent genelinde 'Cinsel Taciz ve Saldırılara' karşı yürütülecek çalışmaların yol haritasının belirlenmesi için "Cinsel Taciz ve Saldırılara Yönelik Mücadele" atölyesi düzenlendi. Rojin Kadın Yaşam Merkezi'nde düzenlenen atölyeye Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Edremit Belediyesi kadın çalışanları katıldı. 16–17 Mayıs tarihleri arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlileri Selda Tuncer ve Zehra Yılmaz tarafından verilen atölye çalışmasının ardından çalışmalar toplu taşıma araçları, sokaklar, mahalleler, kahvehaneler gibi alanlarda farkındalık eğitimleri ve afiş çalışmaları yapılacak.

 

"Cinsel taciz ve saldırılara karşı sesini yükselt" sloganı ile kentte yıl boyunca yapılacak çalışmaların startını veren Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığından atölye ile ilgili kısa bir açıklama yapıldı. Erkek egemen yapılardan beslenen cinsiyetçiliğin yaşamın her alanında kadınlar için alanları daraltmaya ve saldırmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, bu temelde yaşanan cinsel taciz ve saldırı olaylarının arttığı, kadınların çalışma, öğrenim, gündelik hayatların, ruhsal ve bedensel sağlıklarının da olumsuz etkilendiği ifade edildi. Yaşanan bu tehditlerin kadınları her alanda zayıflatıp eve kapatma ve erkeğe bağımlı hale getirmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, " Baskı ve zorbalıkla kendini var etmeye çalışan erk zihniyetin kadınların yaşam haklarını her alanda ihlal ediyor.  Bu saldırılara 'dur' demek için başlattığımız 'cinsel taciz ve saldırılara sesini yükselt' proje çalışmamız kapmasında toplu taşıma araçlarında, sokaklarda ve kapalı alanlarda kadınların güvenli ve özgür yaşam hakkı projemizin ön koşuludur” denildi. 

Editör: TE Bilisim