Van'da elinde bomba patlayan 3 kişi yaralandı. Polis olayla ilgili araştırma başlatırken, sokak aralarında hendek kazan kepçelerde takibe alındı.

Dün gece Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde bir grup yollara hendek kazarak eylem yaptığı ihbarı üzerini bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Olay yerine giden polis ekipleri toplanan kalabalığa gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis ile kalabalık arasında silahlı çatışma çıktı. Polisin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma 30 dakika sürdü. Bu sırada ses bombası atmak isteyen O.Y.bombanın elinde patlaması sonucu yaralandı. Çatışma sırasında polis vatandaşların evlerine girmesi için sık sık uyarılarda bulundu. Öte yandan sabah saatlerinde polis özellikle Hacıbekir Mahallesi civarındaki kepçeler üzerinde araştırma başlattı.

 

ELLERİNDE BOMBA PATLADI

Öte yandan Hacıbekir Mahallesi Bayırlı Sokak'ta bu sabah çöpte bulup kurcaladıkları bir cisim amca çocukları Ö.İ. ve M.İ.'nin elinde patladı. Patlamada yaralanan ve ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ö.İ ve M.İ'ye ilk müdahale burada yapıldı. Ancak durumu ağır olan M.İ. Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk edildi. 

Editör: TE Bilisim