Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Bostaniçi Kadın Destek, Çevre, Kültür, İşletme Kooperatifini (BİKAD-KOOP) ziyaret ederek, kadınlarla bir araya geldi. Tüm kentli kadınlara çağrı yaparak, kooperatifte üretilen ürünleri almalarını isteyen Çoban, "Hem kadın emeğini görünür kılmak, hem de kadın emeğinin karşılık bulabilmesi için burayı desteklemek inanılmaz önemlidir" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Bostaniçi Kadın Destek, Çevre, Kültür, İşletme Kooperatifini (BİKAD-KOOP) ziyaret etti. Kooperatifin yemek ve hamur işi imalathanesini ziyaret eden Çoban'ı, Kooperatif Başkanı Nuroj Varlı, yöneticiler Nejla Bakır, Sönmez Ertaş ve Ayşe Minaz tarafından karşılandı. İlk olarak kooperatifi gezen Çoban, daha sonra içli köfte yapan kadınları ziyaret ederek, tebrik etti. Kooperatif tarafından üretilen ürünleri tek tek inceleyen Çoban, 2 kavanoz reçel, 1 kavanoz salça ve içli köfte satın aldı.

 

Çoban: Kooperatifi ve buradaki kadınları desteklemek inanılmaz önemlidir

Burada kısa bir açıklama yapan Eşbaşkan Çoban, kooperatifin artık yeni adresinin olduğunu ve tüm kadınların burayı ziyaret ederek, ürünleri olabileceğini söyledi.  Çoban, "Burada yapılan tüm hamur işi yiyecekler ev lezzetinde. Kentli kadınlar özel günlerini, çocuklarının doğum günlerini ya da farklı zamanlar için hazır ev yemekleri istiyorlarsa burası onlar için tek adrestir. Buradan hem lezzetli yemekler alabilecek, hemde kadın emeğine önemli bir katkı sunmuş olacaklar. Bu nedenle Vanlı kadınları kooperatife katkı yapmaya çağırıyoruz. Kentli kadınlar ne kadar buradan alış-veriş yaparlarsa burada da o kadar kadın arkadaşımız istihdam edilecek ve ekonomik bir katkı elde etmiş olacaklar. Burada üretim yapan ve yapacak olan kadınlar, dışarıda bu olanağı yakalayamayacak olan kadınlardır. Burada üretim yapan kadınların çoğu burası kooperatif olduğu için ancak izin alıp, çalışabiliyorlar. Hem onların kadın emeğini görünür kılmak, hem de onların emeklerinin karşılık bulabilmesi için burayı desteklemek inanılmaz önemlidir. Vanlı kadınları kooperatifimize duyarlı olmaya, kadın emeğine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. Çoban, ardından kadınlar tarafından yapılan ürünleri kadınlarla birlikte tattı. Bir saatlik ziyaretin ardından Çoban kadınlarla hatırı fotoğrafı çekinerek, buradan ayrıldı.

 

"KOOPERATİFTEN HER TÜRLÜ EV YEMEĞİ ÇEŞİTLERİ SİPARİŞ EDİLEBİLİYOR"

2004 yılında kurulan BİKAD-KOOP birçok alanda kadın eliyle üretim yapıyor. Kadınların sosyo, kültürel ve ekonomik hayata katılımı için önemli çalışmalar yapan kooperatif, sadece tüketen değil, üreten, doğaya saygılı, ekolojiyi önemseyen toplulukların oluşmasına da katkı sunan kooperatif, birçok alanda da kadınlarla eğitim kursları veriyor.  Kooperatif tarafından bu yıl açılan yemek ve hamur işi imalathanesinde ise; tatlı, tuzlu kurabiyeler, ev baklavası, erişte, mantı, içli köfte, pekmez, reçel, kurutulmuş dolmalık sebzeler, salça, perde pilavı yapılırken, ayrıca organizasyonlar için de toplu yemekler yine kadınların eliyle yapılıyor. Alipaşa Mahallesi, İkiz Kubbeler altında bulanan BİKAD-KOOP imalathanesine ayrıca 0546 598 71 51 nolu telefondan da ulaşılarak, sipariş verilebiliyor. 

Editör: TE Bilisim