Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'nı gezdi. Burada konuşan Çoban, " Van, bölgenin ve ülkenin en özel kentlerden biri, bu nedenle yaptığımız fuarlara her yıl daha da bir ivme kazandırarak yapmamız gerekiyor" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı'nı gezdi. Çoban'a Eş Başkan Bekir Kaya'nın eşi Aslı Kaya, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt da eşlik etti. Fuara katılan tüm katılımcıların stantlarını tek tek ziyaret eden Çoban ve beraberindekiler, katılımcıların büyük sevgi gösterisi ile karşılaştı. İlk olarak Van Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret eden Çoban, daha sonra özellikle farklı illerden fuara katılanların stantlarına özel ilgi gösterdi. Trabzon, Kastamonu, Kırıkkale, Burdur, Sivas, Çanakkale illerinin stantlarında oturan Çoban, katılımcılarla uzun uzun sohbet etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından Erciş Belediyesi'nin standına giderek burada da Dengbêjleri dinledi. Gittiği her stantta farklı yörelerin lezzetleri ikram edilen Çoban, fuara gelen çocuklara da hediyeler dağıttı.

 

ÇOBAN: VAN ÜLKENİN EN ÖZEL KENTLERDEN BİRİ

Kentin tanıtımı ile ilgili sıkıntıların olduğunu, sıkıntının ülkede yaşanan sert ortamla da ilişkisinin olduğunu söyleyen Çoban, "Tüm bu sıkıntılar içerisinde Van'ımızın kapılarını Dünyaya ve Türkiye'ye açan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Van bölgenin ve ülkenin en özel kentlerden biri, bu nedenle yaptığımız fuarlara her yıl daha da bir ivme kazandırarak yapmamız gerekiyor. Kentimizi bu ivme üzerinden tüm Dünyaya ve Türkiye'ye tanıtılım istiyoruz. Bu zor sürece rağmen fuarı çok coşkulu ve güçlü buldum. Umuyorum bundan sonra daha da güçlü fuarlar yaparız" diye konuştu. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise, kendilerine verilen destekten dolayı Van Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ise, Van Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin fuara büyük bir renk kattığını söyledi. Türkiye'nin her yerinden yüksek bir katılım olduğunu aktaran Bozkurt, Van'a böylesi bir fuar alanı kazandırdıkları için de büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. 

Editör: TE Bilisim