Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Belediye tarafından prefabrik evlere yerleştirilen 13 Kobanêli aileyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Başkan Çoban, Belediye olarak tüm ihtiyaçların şuana kadar karşıladıklarını bundan sonrada aynı şekilde karşılayacaklarını belirtti.

Kobanê'de yaşanan savaştan sonra kaçarak Van'a getirilen ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait prefabrik evlere yerleştirilen 13 aile tekrar ülkelerine geri dönmek istiyor. Bir süredir Büyükşehir Belediyesi'nin prefabrik evlerinde kalan aileleri Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ziyaret etti. Çoban'a Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy'da eşlik etti.

‘KOBANÊ’YE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ’

Prefabrik evlerde kalan 13 aileyi tek tek ziyaret eden Çoban, ailelerin sorunlarını dinledi. Çocuk ve kadınlarla özel olarak ilgilenen Çoban, 13 ailenin tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını, eksik kalan ihtiyaçların da hemen tamamlanacağını söyledi. Sorunlarını Çoban'a aktaran Kobanêli aileler tek isteklerinin kısa sürede Kobanê'ye geri dönmek olduğunu söyledi. Şuan bir sorun yaşamadıklarını söyleyen aileler, tüm ihtiyaçlarının da belediye tarafından karşılandığını söyledi. Yardımlarından dolayı belediyeye teşekkür eden aileler, kalacakları süre içerisinde kendilerine iş imkanı yaratılmasını istedi.

‘İHTİYAÇLAR BELEDİYE TARAFINDNA KARŞILANIYOR’

Çoban ise, belediye olarak tüm ihtiyaçları şuana kadar karşıladıklarını bundan sonrada aynı şekilde karşılayacaklarını ancak iş imkanı konusunda belediyenin herhangi bir imkana sahip olmadığını ifade etti. Yaklaşık bir saat süren ziyarette Çoban tüm prefabrik evlere girerek kadınlarla özel olarak sohbet etti. Şuan 40'a yakın aileyi Van'da konuk eden Büyükşehir Belediyesi, Kobanê sınırında ise günde 20 bin kişiye sıcak yemek ve 8 bin adet ekmek pişirerek ailelere dağıtıyor. Çoban daha sonra prefabrik içerisinde kalan çocuklar için yapılacak Çocuk Eğitim ve Oyun Parkı ile ilgili bilgiler aldı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim