Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Cevdetpaşa (Erek) Mahallesi'nde pazar esnafını ziyaret ederek, halkla bir araya geldi. Eş Başkan Kaya burada yaptığı açıklamada, seçim öncesi belediye ile halkı birbirinden uzaklaştırmak isteyenlere karşı halkı dikkatli olmaya çağırdı. Kaya, adaletli hizmetten asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

 

 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Cevdetpaşa (Erek) Mahallesi'nde Erek Mahallesi Demokratik Halk Meclisi'nde halkla bir araya geldi. Çarşamba pazarında bulunan yurttaşları tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinleyen eş başkanlar, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ardından Erek Mahallesi Demokratik Halk Meclisi'ne geçen eş başkanlar, çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda halkın öneri ve sorunlarını aldı. Mahalle sakinleri temizlik, yol, yeşil alan ve park sorunlarını iletirken, eş başkanlar da bu sorunları tek tek not tuttu.

 

HALK; CEVDETPAŞA İSMİNİN EREK OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Burada halka hitap eden Eş Başkan Kaya, mahallede diğer mahallelere göre daha az sorunun olduğunu belirterek, kalan sorunların da çözüleceğini söyledi. Mahallelerde yapacakları çalışmalara ilişkin çok kısa bir süre sonra açıklama yapacaklarını hatırlatan Kaya, her mahalleye neler yapılacağının herkes tarafından bilineceğini söyledi. 1990'lı yıllardan sonra kentte doğru bir imar planı çalışmasının yürütülmediğini ve bu nedenle mahallelerde park-yeşil alan yaratmakta zorlandıklarını aktaran Kaya, alan buldukları anda park çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Cevdet Paşa Mahalle isminin Erek mahallesi olarak değiştirilmesini isteyen halka cevap veren Kaya, bir dilekçe ile İpekyolu Belediyesi'ne başvurmaları durumunda bu ay isim değişikliğini meclis gündemine alabileceklerini ifade etti.

 

KAYA: ADALETLİ HİZMETTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi ile halkı birbirlerinden uzaklaştırmak isteyen bazı çevrelerin olduğunu, bu uzaklaştırmayı da 'binlerce kişiyi işe aldılar ama sizi almadılar' söylemleri üzerinden yürüttüklerini söyleyen Kaya, "Seçim öncesi bu tür durumlara mutlaka halkımızın dikkat etmesi gerekiyor. Halkımızı belediyelerimizden uzaklaştırmak için böyle bir iftiraya başvuruyorlar. Halkımızın buna karşı dikkatli olmasını istiyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin eşitlik ve adalet ölçüleri çerçevesinde çalıştığını söyleyen Kaya, kimsenin hakkını kimseye vermediklerini, vermeyeceklerini söyledi. Kentte, özellikle de köylerde büyük sorunların olduğunu aktaran Kaya, "Bu sorunları adaletli bir bütçe dağılımı ile çözmeye çalışacağız. Adaletli hizmetin dışına asla çıkmayacağız. Gücümüzü sonuna kadar kullanarak halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

EŞ BAŞKANLAR ÇARŞAMBA PAZARI ESNAFLARINI ZİYARET ETTİ

Açıklamanın ardından Çoban ile Kaya, mahalle muhtarı ve mahalle meclisi ile birlikte pazar esnaflarını ziyaret etti. Ziyarette halk eş başkanlara yönelik sevgi gösterilerinde bulunurken, yaşlı bir yurttaş ise eş başkanların yanına gelerek, "Ben rahatsızım, ölebilirim. Ben seçimden önce ölürsem. Mutlaka mezarıma gelip 'biz kazandık' deyin" dedi. Eş Başkanlar çocuk, kadın ve yaşlılarla da özel olarak ilgilenerek, ihtiyaçlarını sordu. Bol bol fotoğraf çeken ve imza dağıtan eş başkanlar, üç saatlik ziyaretin ardından programlarını sonlandırdı. 

Editör: TE Bilisim