Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, Van Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Bekir Kaya ve belediye yetkilileri bir araya geldi. Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya, 5 yılda yaptıkları çalışmalar için tüm çalışanlara teşekkür etti. BDP'nin Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı olarak açıkladığı Hatice Çoban, Van Belediye Başkanı ve Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya ile belediye çalışanlarını ziyaret etti. Belediye’ye ziyarette bulunan Çoban’ı Belediye Başkanı Bekir Kaya, Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve amirleri karşıladı.

Kendilerini ziyarette gelen Hatice Çoban’ı çiçekler ile karşılayan Belediye Başkanı Bekir Kaya yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Arkadaşlarımız ile beş yıldır çalışıyoruz umarım kentte memnuniyet sağlamışızdır. Huzurunuzda arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ve umarım önümüzdeki beş yıl daha iyi hizmetler yapacağız" dedi. 2009 seçimlerinin hemen ardından kentte tespit ettikleri çalışmalara başladıklarını aktaran Kaya, özellikle kentin altyapısı, yol, su ve arsenik su meseleleri ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Seçim sürecinde özellikle bu sorunların çözümü için çalışmalar yapacaklarına söz verdiklerini ve geldikleri ilk günden itibaren de bu sorunlarla ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Kaya, sadece altyapı değil, kentin tüm alanlarına ilişkin çalışmalar yaptıklarını söyledi. Göreve başladıklarında kentin büyük bir bölümünde altyapının olmadığını hatırlatan Kaya, bazı mahallelerde altyapı sorununun yüzde yüz tamamlandığını, bazı mahallerde ise bu sorunları yüzde 90 oranında çözdüklerini söyledi. Arsenik su sorununu kökten çözdüklerini aktaran Kaya, yine Kültür Merkezi, Kadın Yaşam Merkezi gibi önemli hizmetlerde yaptıklarını söyledi. Kaya, bu çalışmalarla ilgili bilgileri kısa bir süre sonra kentle paylaşacaklarını aktardı.

Belediye Başkanı Kaya ve belediye yetkilileri tarafından karşılanan Çoban da ilk defa bu kadar müdürü bir arada gördüğünü söyleyerek kendisini karşılayan herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim