Van merkez Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, arazi ziyaretleri esnasında karşılaştığı çobanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dinledi.


Edremit ilçesinde başlattığı birbirinden önemli projelerle birlikte vatandaşın sıkıntısını da yerinde dinlemek için ziyaretlerde bulunan Kaymakam Çiçekli, arazi ziyaretleri esnasında karşılaştığı çobanla olan sohbeti renkli görüntülere sahne oldu. Yaptığı iş ile ilgili Kaymakam Çiçekli’ye bilgiler veren çoban, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini anlattı. Çoban, “Allah o Cumhurbaşkanını benim gözüm üzerine eksik etmesin ben öyle biliyorum, kim ne biliyorsa bilsin. O başkan iyidir. Bugüne kadar ne kadar Cumhurireis geldiyse bunun kadar olamadılar. Ne Turgut Özal ne de Kenan Evren” dedi.
 

“Cumhurbaşkanı erkek adamdır”

Kaymakam Çiçekli’nin ‘Çok mu seviyorsun Tayyip Erdoğan’ı sözü üzerine çoban, “Tayyip Erdoğan iyi adamdır. Benim gibi adama bile maaş veriyor. Tayyip Erdoğan vallahi yalandan Müslüman değil, erkekçe Müslümandır. Erkek adamdır. Madem öyle erkek olmasaydı peki Amerika senin neyindir, Rusya senin neyindir, senin düşmanın değiller mi, Filistin’in düşmanı değiller mi, işte Tayyip Erdoğan onların karşısındadır. Ona kurban olsunlar, bunların karşısında o yeter” ifadelerini kullandı.
“Bu kaymakam bize sahip çıkıyor”
Kaymakam Çiçekli’nin Edremit Kaymakamı olduğuna da inanmayan çoban, “Bu kaymakam güzeldir. Eski kaymakam bize hiç fakirlik fonu vermiyordu, gidiyorduk bize bakmıyordu, bu kaymakama nasıl gittim vekili bana 500 TL verdi. Allah razı olsun o kaymakamdan. Önceki kaymakam ilgilenmiyordu ama bu kaymakam ilgileniyor kovalamıyor. Bu kaymakamı ben görmedim ama erkekçe konuşuyor. Ben öyle adamı severim” şeklinde ifadeler kullandı.

 

“PKK bizi öldürüyor”

PKK’ye da tepki gösteren çoban “PKK bizi öldürüyor, bizde Kürt’üz. Şimdi sen benim Kürtlüğümü elimden alıyormusun? Benim Kur'an-ı’mı alıyormusun? Namazımı engelliyormusun?” sözleri üzerine Kaykamam Çiçekli ise “Şimdi onlara sormak lazım sen nasıl Kürtsün nasıl Müslümansın” diye tepkisini dile getirdi.

 

“Müslüman haram yemez”

Sözlerine Müslümanın gerçek tarifini de yaparak konuşan çoban, “Müslüman; namazını kılan, Kuranını okuyan ve haram yemeyendir. Ben 70 yaşındayım. Babam bana haram yedirmemiştir. Ben bu yaşıma kadar haram lokma yemedim. Başka münafıklar, çocuklarımız bize yedirecek o günah onun boynuna benim boynumda değil. Kurban olduğum Allah tüm ecdatlarımıza rahmet eylesin babam bana haram lokma yedirmedi ben nasıl haram lokma yerim” diyerek gözyaşları içerisinde duygularını dile getirdi.


Çoban ile bir süre daha sohbet eden Kaymakam Çiçekli, aldığı güzel sohbetten dolayı teşekkür ederek, ziyaretlerine kaldığı yerden devam etti.

Editör: TE Bilisim