ŞEHRİVAN HABER- MENDUH ÇALIŞKAN/SONER İZGİ- Son zamanlarda gündemi meşgul eden olayların başında yurdun bazı bölgelerinde yaşanan çocuk istismarları geliyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece’deki evinin önünde oyun oynarken cinsel istismara uğrayan 5 yaşındaki M.E’ydi. Minik yavrunun hayatını karartan 20 yaşındaki Pakistanlı M.V’nin gözaltına alınmasının ardından tüm Türkiye ayağa kalktı ve idam çağrısında bulundu. Van Gölü Aktivistleri’de bisikletlerle Erciş üzerinden Adilcevaz’a giderek oradaki minik aktivistlerle buluştu ve tepkilerini çocuklarla birlikte ifade etti. “Çocuk susar, sen susma!” sloganı ile harekete geçen Aktivistler yaşanan üzücü olaylara tepkilerini dile getirirken; caydırıcı cezalarla bu olayların önünün kesilmesi gerektiğini vurguladılar.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Gölü Aktivistleri Adilcevaz Temsilcisi Orhan Emen duydukları her yeni istismar haberinin kendilerini daha da üzdüğünü ve harekete geçirdiğini ifade ederken bu tarz olaylara asla sessiz kalmayacaklarının altını çizdi. Emen sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Birkaç gün önce aldığımız kötü bir haber ile 5 yaşındaki minik bir yavrunun evinin önünde oyun oynadığı esnada cinsel istismara uğradığını öğrendik. Ülkemizde yaşanan bu cinsel istismarlara bir dur demenin vakti geldi. Caydırıcı cezalar gelmediği takdirde korkarım ki bu tarz haberler gündemi sürekli meşgul edecek.”

“HAK EDİLEN CEZA VERİLMELİDİR”

Çocukların oyunlar oynadığı, kadınların gönül rahatlığı ile sokaklarda dolaştığı bir ülke hayal ettiklerini belirten Emen “Bizim de çocuklarımız, eşlerimiz var ve bir arada yaşayan bireyler olarak çocuklarımızı sokaklarda oyun oynarken, eşlerimizi ise işlerine güçlerine gelip giderken görmek oldukça doğal bir durum. Ama bunlar yaşanırken gelen cinsel istismar haberleri hem eşlerimizi, hem bizleri, hem çocuklarımızı tedirgin ediyor. Eğer bugün bir kızımız geç bir vakitte sokağa çıkmaya tereddüt ediyor ise ya da bir annemiz çocuğunu sokakta oyun oynamaya çıkarırken içi rahat etmiyor ise bizim gerçekten üzerine eğilmemiz gereken sorunlarımız var demektir. Toplumun bu yüz karası zanlıları hak ettikleri cezaları almalı, bundan sonra böyle olayların önüne geçilmesi için caydırıcılığın olmasını temenni ediyoruz.”

“İHTİYACIMIZ OLAN ERDEM”

Katılımcılara teşekkürlerini ileten Emen “Bizlerde sesimizin duyulması tepkilerimizi ifade etmek adına bugün kilometrelerce yolu bisikletlerimizle kat edip Adilcevaz’daki çocuklarımızla buluştuk. Tepkilerimizi onlarla birlikte ifade edip büyüyen yeni nesle bilinçli ve erdemli birer vatandaş olma bilincini aşılamak istedik. Tüm katılımcı arkadaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim