Van S.S. Yaşam, Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) tarafından, erken yaşta evliliklerin olumsuzluklarına dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen resim yarışmasının startı verildi. Resim yarışmasının sonunda dereceye giren 10 öğrenciye tablet bilgisayar verileceği belirtildi. 

Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA) Türkiye ülke bazlı destek programı kapsamında S.S. Yaşam, Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) tarafından yürütülen ‘Oyun sandım gerçek oldu’ projesi kapsamında çocuk yaşta erken evliliklere dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen resim yarışmasının startı verildi. Yarışmanın sonunda en iyi 10 resmi çizen öğrenciye tablet bilgisayar verilecek. Konuya dair açıklama yapan YAKA-KOOP aktivisti Gülmay Gümüşhan, kampanyanın 4’üncü yılına girdiğini belirterek, “2017 yılı için takvimde kullanılmak üzere resim yarışması düzenliyoruz.” Dedi. 

 

GÜMÜŞHAN: AMACIMIZ ÇOCUK EVLİLİKLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK

İl Milli eğitim Müdürlüğüne yarışmanın düzenlenmesi için dilekçe verdiklerini dile getiren Gümüşhan, “Yapılan duyurunun ardından yapılan resimler değerlendirilecek. Yapılan resimler arasında ilk 10 resim birinci seçilecek ve takvimlerde kullanılacak. Bu takvimler 2017 yılı için kurumlara dağıtılacak. Billboardlarda aslı kalacak ve halkın ilgisini çekmesini de sağlamak amaçlanacak. Amacımız çocuk evliliklerinin önüne geçmek için duyarlılık kazandırmak. Biz bu yarışmayı her yıl yapıyoruz. Ve biz bu takvimlerimizi tüm esnafa dağıtacağız. Milli eğitimde bize çok destek veriyor. Ortaklaşa yaptığımız bir çalışma bu. Bizim için milli eğitimle çalışmak çok önemli. Bizim için en önemeli olan nokta köylerde yaşayan çocukların göndereceği resimler. Bu sayede o köye bir bilgisayarın gitmesi çok önemli bir nokta. Bizde çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz. Ve önemli sonuçlarda elde ediyoruz. Çünkü bize olan dönüşler çok önemli.” İfadelerine yer verdi.  


ŞEHRİVAN KADIN: MERAL YILDIZ – ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim