‘Çocuklar Giysin Diye’ Sosyal Yardımlaşma Platformu çocuklarını yüzünü güldürmeye devam ediyor.

 

Merkezi İstanbul’da bulunan ve 2010 yılında kurulan ‘Çocuklar Giysin Diye’ Sosyal Yardımlaşma Platformu, sosyal medya ortamında topladığı yardımları öğrencilere dağıtıyor. Her yıl Türkiye genelinde yüz binlerce öğrenciye bot ve mont yardımında bulunan platform çocukların yüzünün gülmesine vesile oluyor.

 

BALBAL: DUYGUMUZ KARŞILIK BULUYOR

Platformun Van Bölge Koordinatörü Mahsun Balbal platform ve yardım çalışmalarıyla ilgili gazetemize konuştu. Balbal şu ifadelere yer verdi: “Koordinatörü olduğum platform kapsamında üç senedir bu yardımları Van’ın köy ve ilçelerinde yüzlerce öğrenciyle buluşturduk. Bölgemizde yaşayan maddi durumu kötü ailelerin çocuklarını bu tür organizasyonlarla rehabilite etmenin yanı sıra topluma aşılamak istediğimiz sosyal sorumluluk duygumuz karşılık buluyor. Bu duygumuz karşılık buldukça ihtiyaç sahibi hiç bir çocuk kalmayacaktır.”

 

“BİZE MANEVİ DESTEKTE BULUNSUNLAR”

İhtiyacı sadece kıyafetle sınırlandırmamak gerektiğini ifade eden Balbal “Gönül ister ki Van’daki tüm kurum ve bireylerden bize manevi destekte bulunulsun. Fakat maalesef böyle bir durum bazen söz konusu olmuyor. Ancak genelde okullara yardımları ulaştırmak için araç tahsisinde talebimizi reddetmeyen Tuşba Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, şahsında belediye bünyesindeki destek hizmetleri ve kültür işleri müdürlüğüne ve Van FM yayın yönetmeni Ercan Şahine ‘Çocuklar Giysin Diye’ platformu olarak teşekkürlerimizi sunarız.” Dedi.

 

YENİ YARDIMLAR YAKINDA YAPILACAK

Yapılacak olan yeni yardımlarla ilgili kendilerine ulaşması gerektiğini ifade eden Balbal son olarak şunları kaydetti: “Bu sorumluluk dahilinde ihtiyaç sahibi bütün öğretmen ve öğrencilerin yeni gelecek 800 çift bot ve mont yardımından faydalanmak için sosyal medya üzerinden bana ulaşmalarını temenni ederim.”


ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim