Van Valisi Münir Karaloğlu, çocukların çocukluklarını yaşamasını istediklerini belirterek, “Kesinlikle çocuklar işçi olarak kullanılmasın. Öncelikle velilere sonra da bu çocukları çalıştıran işyerlerine sesleniyoruz” dedi. 

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Vangölü Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından ‘12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü’ dolayısıyla Valilik bahçesinde bir etkinlik düzenlendi. Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ’un katıldığı etkinlikte ÇOGEM’de bulunan çocuklar yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergilediler. Stantları bir bir dolaşan Vali Karaloğlu, çocuklarla bol bol sohbet ederek, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerini kutladı. Çocukların oyun oynamaları, kesinlikle çalışmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Vali Karaloğlu, daha sonra etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

“ÇOCUKLAR ÇOCUKLUKLARINI YAŞASINLAR”

 

Bugün 12 Haziran Dünya İşçiliğiyle Mücadele Günü olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, maalesef bizim Van’da da bir kısım ailelerin çocuklarını çalıştırdığını belirtti. Özellikle sokakta çalışan çocukların varlığından bahseden Vali Karaloğlu, “Vangölü Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) özellikle bu sokakta çalışmak durumunda kalan çocuklarımızla ilgili yoğun çalışmamız var. Bugün burada gördüğümüz bütün çocuklar o eğitim merkezinde eğitim alan hem okula devam eden okuldan sonra da gelip ÇOGEM’de çeşitli el sanatları sportif faaliyetler, sanatsal faaliyetler yapan çocuklarımız. Biz her şeyden önce çocukların çocukluklarını yaşasın istiyoruz. Kesinlikle çocuklar işçi olarak kullanılmasın. Bunu tabi öncelikle velilere sonra da bu çocukları çalıştıran işyerlerine sesleniyoruz. Çocukları, çocukluklarını yaşasınlar. Mutlaka eğitim çağında eğitime devam etsinler arzu ediyoruz. Çocuklarımızın hepsinin gözünde ışıltı var. Ben emeği geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzü, vali yardımcımızı ve ÇOGEM çalışanlarına teşekkür ediyorum. Özveri olmadan başarı gelmiyor. Biz bugün inşallah Van halkına artık çocukları çalıştırmayın. Çocuk işçi çalıştırmayın diyoruz. O noktada bir farkındalık oluşturuyoruz. Çeşitli el broşürleri hazırlandı, esnafa ve tüccara da dağıtıldı. Biz vatandaşımızdan da bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

 

VATANDAŞLARA DA ÇAĞRIDA BULUNDU

 

ÇOGEM’de yapılan el ürünlerini ileriki günlerde daha büyük bir kermesle sergileyeceklerini de sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu, “Çocuklarımızın ürettiklerini vatandaşımıza satışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız da sokakta satış yapan çalışmak zorunda bırakılan çocuklardan bırakın alışveriş yapmayı mutlaka onu bizim Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ihbar etsinler, haber versinler. Bizim ekiplerimiz var. Bu çocuklarımızı biz alıp ÇOGEM’e götürüp eğitmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Vali Karaloğlu daha sonra makamına geçmek üzere eşi ile birlikte oradan ayrıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim