Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’yı hergün binlerce kişi ziyaret ediyor. Sadece ziyaretlerle kalmayan Kaya, Cumhuriyet Caddesi’ne çıkarak burada halkla bir araya geldi. Halkın sevgi gösterileri arasında caddeyi gezen Kaya’ya çocukların gösterdiği ilgi görülmeye değerdi. Çocukların ‘Wıle koşun Bekir Başkan geli’ diyerek arkadaşlarını çağırması herkesi gülümsetti.

 

Görevine iade edildikten sonra yoğun bir ziyaretçi akını yaşayan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya bu gün de birçok siyasi parti, oda, sendika ve dernek temsilcisin yanı sıra, halkı ve belediye çalışanlarını kabul etti.  Kaya ziyaretleri kabul ettikten Cumhuriyet Caddesine çıkarak burada bulunan yurttaşlarla bir araya geldi. Halkın sevinç gösterileri eşliğinde serbest bırakıldıktan sonra ilk kez sokağa çıkan Kaya’ya en çok çocuklar ilgi gösterdi.

 

“HER KURUMDAN ZİYARET”

 

Sabahın erken saatlerinde başlayan ziyaretlerde, Tüm Bel-Sen, Genel İş, sendika temsilcileri, Saadet Partisi Van İl Başkanı Necip Yavuzer ve bir gurup parti yöneticisi, Van 78’liler Derneği temsilcileri, Hurdacılar Sitesi esnafları, Mali Müşavirler Odası temsilcileri, Demirciler Odası Başkanı İdris Karayel, Bakalar Odası Başkanı İsa Berge, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Kars Digor Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kars Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, görevinden alınan Başkale Eski Belediye Başkanı İhsan Güler, KURDÎ-DER Van Şubesi Başkanı İsmail Aşkan ve dernek yöneticileri, Hacıbekir Mahallesi Özgür Yurtaş Derneği temsilcileri, İller Bankası Bölge Müdürü ve Van Mezopotamya Kültür Merkezi Yöneticileri, Kaya’yı makamında ziyaret ettiler.

 

‘BİRÇOK ARKADAŞIMIZ HALEN TUTUKLU’

 

Ziyaret sırasında kurum temsilcilerinin geçmiş olsun dilerlerini kabul eden Kaya, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı kendisini ziyarete gelen kurum temsilcilerine tek tek teşekkür etti. Ziyaretler sırasında konuşan Kaya, yaşanan acılara vurgu yaparak, “Elbette ki bu coğrafyada acı çekmeyen tek bir insan tek bir aile kalmamıştır. Bu acılar halen sürmektedir. Birçok arkadaşımız halen içerde tutuklu bulunmaktadır” dedi.

 

‘ARKADAŞLARIMIZ YOKLUĞUMUZU HİS ETTİRMEDİLER’

 

Belediye çalışmalarında kolektif çalışmayı esas aldıklarını ifade eden Kaya “BDP olarak her zaman kolektif çalışmayı esas aldık. Ondan dolayı arkadaşlarımız yokluğumuzu his ettirmediler” diye konuştu.

 

“VİLE BEKİR BAŞKAN GELİ”

 

Makamında ziyaretleri kabul ettikten sonra belediye başkan yardımcıları ve belediye yöneticileri ile Cumhuriyet Caddesine çıkan Kaya, burada halkla bir araya geldi. Belediye binasının önünde Beşyol Mevkiine kadar yürüyen Kaya halkın büyük bir ilgisi ile karşılaştı. Belediye başkanlarını yeniden görmekten dolayı mutlu oldukları görülen yurttaşlar, Kaya’ya sevgi gösterisinde bulundular. Caddede bulanan çocukların yoğun ilgi gösterdiği Kaya, çocukları tek tek öptü. Cumhuriyet Caddesi’nde bir çocuğun ‘Wıle koşun Bekir Başkan geli” diyerek arkadaşlarını çağırması herkesi gülümsetti.

 

KAYA’DAN TAZİYE ZİYARETİ

 

Kaya ve beraberindekiler Beşyol Mevkiine geldikten sonra buradan da Kalecik Mahallesi Muhtarı İdris Kiziltaş’ın eşinin taziyesine katılmak için Kalecik Mahallesine hareket etti. Burada aile üyelerine taziye dileklerinde bulunan Kaya, daha sonra makamına dönerek ziyaretleri kabul etmeye devam etti. Dün olduğu gibi bu günde ziyaretçi akını mesai saatinin son anlarına kadar devam etti.

Editör: TE Bilisim