Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen, Hakkari Gençlik Merkezince yürütülen "Mobil Gençlik Merkezi" projesi kapsamında il genelinde 3 bin çocuk ve genç sportif faaliyetlerde bulundu, çeşitli oyunlar oynadı.

 

Mobil Gençlik Merkezi aracıyla kent merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerine giden gönüllüler, buralardaki okullarda öğrencilerle satranç, mini golf, badminton, langırt, dart, okçuluk, mangala ile matrak gibi etkinliklerde bulunuyor ve oyunlar oynuyor. Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, yaptığı açıklamada, gençleri ve çocukları sportif faaliyetlerle buluşturmak istediklerini söyledi.

 

Hakkari'de projeyi Yüksekova'dan başlattıklarını belirten Güldal, "Bugüne kadar ilimizde 15 okula gittik. Burada yaklaşık 3 bin genç ve çocuğumuza ulaştık. Köylerimizden beldelerimize kadar en ücra köşelere kadar gittik." dedi. Güldal, il genelindeki Kur'an kurslarına giderek, buradaki gençlerin de sportif faaliyetlere katılımlarını sağladıklarını anlattı.

 

Hafta sonları isteyen gençler için bisiklet etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Güldal, "Bu projemiz 6 ay sürecek. Ama gençlerimiz, proje sayesinde aldığımız malzemelerden yıllarca faydalanacak. Köyde hayatı boyunca bu etkinlikleri göremeyen çocukları düşünün. Onların bu etkinliklerle mutlu olması apayrı bir duygu ve bizi de mutlu ediyor." diye konuştu.

 

Mobil Gençlik Merkezi gönüllüleri, son olarak kent merkezindeki Bağlar Mahallesi'nde bulunan Fatma Aliye Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne ziyarette bulunarak, buradaki öğrenciler için etkinlik düzenledi. Öğrencilerden Çınar Taş, proje sayesinde çeşitli spor branşlarıyla tanıştıklarını anlatarak, "Bu projeyi çok sevdim. Hiç görmediğim spor dallarıyla tanıştım. Bu etkinliklere katılmamızı sağlayan bakanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ederim." dedi. 

Editör: TE Bilisim