Van Büyük Büyükşehir Belediyesi çocuklara trafik eğitimi vererek şimdiden çocuklarda trafik bilinci yaratıyor. Yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren Van Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında şimdiye kadar binlerce öğrenci trafik eğitimi alarak bilgi sahibi oldu. Verilen eğitimlerde çocukların yaya ve araç trafiğinde nasıl hareket etmesi gerektiği anlatılırken bu eğitimler hem teorik hem de pratik olarak anlatılıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, çocuk trafik eğitim parkında çocuklara trafik kuralları ile ilgili eğitim vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Çocuk Trafik Eğitim Parkın dersliklerinde teorik eğitimlerini alan çocuklar daha sonra akülü araçlarla eğitimlerini pekiştiriyor. Teorik eğitimde trafik kurallarının önemi aktarılırken pratik eğitimde ise akülü araçlar ile eğitim alanında çocuklara trafikte nasıl davranmaları ve hareket etmeleri gerektiği aktarılıyor.

 

KURALLARI UYGULAMALI ÖĞRENİYORLAR

Renkli görüntülere sahne olan eğitimde çocuklar eğlenerek bilgiye ulaşırken, geleceğe ise trafik bilinci alarak hazırlanıyorlar. Öğrenciler, aldıkları eğitimlerle, araç kullanan aile büyüklerinin de yaptıkları yanlışları daha şimdiden kontrol etme ve gerektiğinde uyarabilecek bilgilerle donatılıyor. Aldıkları trafik eğitimden oldukça memnun olan çocuklar eğitimin akülü araçlar ile verilmesinden ayrıca mutlu oluyorlar. Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim verilen çocuklar Belediye’ye ait araçlar ile okullardan alınarak Çocuk Eğitim Parkına getiriliyor, öğrenciler daha sonra eğitimin tamamlanması ile birlikte tekrar okullarına bırakılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen çocuk trafik eğitimi ise sürekli olarak devam edecek. 

Editör: TE Bilisim