Van Yardım Platformu çatısı altında bir araya gelen hayırseverler, kırsal mahallelerde eğitim gören çocuklara kışlık giyecek ve bot yardımında bulunuyor.

 

Bölgede zorlu kış şartlarında eğitim gören çocuklar için harekete geçen, aralarında öğrenci, esnaf, memur ve hayırseverlerin bulunduğu platform üyeleri, Türkiye'nin farklı illerinden kendilerine gönderilen yardım malzemelerini kırsal kesimde eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtıyor. Önceki haftalarda iki mahallede ihtiyaç üzerine öğrencilere kışlık bot dağıtımı yapan gönüllüler, son olarak Özalp ilçesine bağlı Yarımkaya Mahallesi'ne giderek Yarımkaya İlkokulundaki çocuklarla bir araya geldi. Grup üyeleri kışlık ayakkabı ve montları öğrencilere dağıttı.

 

Van Yardım Platformu sözcüsü İnan Paşa Bozkayar, yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Ayşe Sütiş'in 85 öğrenci için gönderdiği bot ve montları öğrencilere dağıttığını söyledi. Bozkayar, "Gönüllü dostlarımızın yardımlarıyla Yarımkaya köyümüze geldik. Çocuklarımıza mont ve bot dağıttık. Diğer çocuklarımıza da ulaşmak için gönüllü arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. İlk iki etkinliğimizde yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Etkinliklere yardımlarıyla katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür eden grup üyelerinden Zeynep Ebiri ise daha fazla öğrenciye ulaşmak için yeni yardımlar  beklediklerini ifade etti. 

Editör: TE Bilisim