Van Valiliği tarafından Rescate Otel’de verilen veda yemeğine her kesimden davetli katıldı. Bu katılımcılardan bir grup vardı ki Vali Karaloğlu’na ettikleri veda ile salondaki katılımcılarını gözyaşlarına boğdular.

 

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol ve müdürlüğe bağlı olan Edremit Sevgi Evleri Müdürü Süheyla Saka, Van Gölü Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Recep Camuşcu ve (ÇOGEM)personeli, Edremit Sevgi Evleri Çocukları da Vali Karaloğlu’nun veda gecesine katılanlar arasındaydı. Her kesimden insanın Vali Karaloğlu’na veda sözcükleri söylediği gecede Sevgi Evleri Çocukları’ndan birinin okuduğu şiir bir anda duygusal bir ortam oluşturdu. Sevgi Evleri Çocuklarından Esra Kocaman’ın okuduğu “Yoktunuz ve biz bir balıkçı yalnızlığı ile ufacık bir sandalda gölün ortasında yapayalnızdık. Med Cezire bırakmıştık umutlarımızı, tıpkı bir an çıkıp ve ansızın yok olan insanlar gibi umutsuzduk çok umutsuzduk, taki karanlığımızı aydınlatıp, Münir babamız gelene kadar” okuduğu şiir Vali Karaloğlu’nu ve eşi Sevim Karaloğlu’nu duygulandırdı.

 

TECRÜBELERİ BURSA’DA KULLANACAĞIZ

 

Programın sonunda ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol’un Van’a yapmış oldukları hizmetlerinden ve başarılarından dolayı Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu’na yaptığı teşekkür konuşmasından sonra Edremit Sevgi Evleri çocuklarının yapmış olduğu isim işlemeli Van Sevgi Evleri yazılı tablo Vali Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’na çocuklar tarafından hediye edildi. Gecede bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Van'a hizmet etmeyi Allah'ın bir nimeti olarak gördüğünü kaydetti. Güzel bir şehirden cihan imparatorluğuna kuruculuk yapan bir şehre gideceğini ifade eden Karaloğlu, Van'da edindiği tecrübeleri artık Bursa ve Bursa halkı için kullanacağını belirtti. Vatanın herhangi bir yerinde hizmet etmenin bütün vatana, bir insana hizmet etmeyi ise bütün insanlara hizmet etmek olarak gördüğünü dile getiren Karaloğlu, "Van'dan ayrılmamız fiziki bir ayrılık olacak. Biliniz gönlümüz hep Van'da, hep Vanlıyla olacak. Bu çağın Türkiye için hükmü, devlet için millet anlayışı yerine, millet için devlet anlayışının olmasıdır. İşte biz bu anlayışla 4 senedir milletin hizmetkârı olmaya çalıştık” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim