Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’nda etkinlikler devam ediyor.

 

Yapılan yaz etkinlikleri sayesinde; çocukların zamanı etkin kullanması, grup çalışması, sorgulayan ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesi hedefleniyor ve çocuklara katkılar sağlanıyor. Tüm bu kazanımların yanı sıra aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıkları geliştirmeleri hedefleniyor.

 

 

Yaz etkinlikleri kapsamında ‘Önemsiyoruz’ ekibinden seramik sanatçısı Betül Katıgöz, Van’daki çocuklarla iki hafta sürecek bir seramik çalışması yürütüyor. ‘Önemsiyoruz’ gönüllü bireylerden oluşan, kâr amacı gütmeyen, bağımsız bir organizasyondan oluşuyor. Ürün, atölye ve haber çalışmaları ile özel durumu olan bireylerin yaşama katılmasına destek sağlıyor. Yapılan etkinliklerle ilgili TEGV Feyyaz Tokar Eğitim Parkı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu çalışma, doğanın ürettiği çamuru ilimizin Bardakçı köyünde seramik alanında kullanılan kil toprağı getirilerek çocuklar ile birlikte yoğurarak, sanat ve yaratıcılık ilişkisini bir oyun kurgusu içinde sunuyor. Çocukların yapmış olduğu çalışmalar fırınlanması için Bardakçı köyünde geleneksel fırınlarda kurutularak etkinliğimizi tamamlamış olacağız. Aynı zamanda bölgede bu malzemeyi nereden temin edebileceklerini de öğretiyoruz.” 

 

 

 

Editör: TE Bilisim