Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerin çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları sayesinde Kur'an okumayı öğreniyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerin çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz" sloganıyla ilçede açılan Kur'an kurslarına ilgi gösterdi.

 

İlçede iki cami ve bir Kur'an kursu merkezinde düzenlenen kurslara katılan 75 Ahıskalı çocuk, Kur'an okumayı öğrenmeye başladı. İlk dersin İlçe Müftüsü Adem Karadeniz tarafından verildiği kursa katılan Ahıskalı çocuklar, Kur'an okumayı öğrenecek olmanın mutluluğunu yaşadı. Kursa katılan Ahıskalı çocuklardan 14 yaşındaki Eldar Milazof, dinlerini öğrendikleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Ben buraya Ukrayna'dan geldim. Dinimizi öğreniyorum. Kur'an okumayı bilmiyorum inşallah öğreneceğim. Hocamız bize çok yardım ediyor. Elif-ba'yı geçtik, dördüncü dersteyiz. Her şey çok güzel. Biz Ukrayna'da bu kursları göremiyorduk. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz bize değer verip dinimizi öğretiyorlar." diye konuştu.

 

Aynı yaştaki kursiyerlerden Osman Muhammetli ise Kur'an okumayı Türkiye'ye geldiğinde açılan benzer bir kursta öğrendiğini ve amacının okuma becerisini geliştirmek olduğunu belirterek, "Ben hocamdan öğrenerek Kur'an'a Allah'a şükür geçtim. Şimdi kursa devam ediyorum ki, Kur'an dilim daha iyi olsun. Arkadaşlarımızla çok okuyoruz. Ukrayna'da biz bunları bilmiyorduk, buraya gelip hemen öğrendik." dedi.

 

"AMAÇ, İNANÇLI, ERDEMLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK"

Üzümlü Müftüsü Adem Karadeniz ise Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen Kur'an kurslarının, Üzümlü'de iskan edilen Ahıska Türkleriyle bu yıl ilçeleri açısından farklı bir güzelliğe sahne olduğunu dile getirdi.

 

Üzümlü'de iki cami ve bir Kur'an kursu merkezinde açılan yaz Kur'an kurslarına 75 Ahıskalı çocuğun katıldığını kaydeden Karadeniz, şunları söyledi: "Çocukların kursa ilgisi hamd olsun umduğumuzdan daha iyi. Şu anda cami ve kurslarımızda 75 öğrenci var. Tabi bu sayı yeterli değil ama inşallah ileri ki dönemlerde daha da artacağını düşünüyorum. Kurslarda eğitimlere Elif-ba cüzünden başlıyoruz önce. Sonra Kur'an-ı kerime geçiyor çocuklarımız. Bunun yanında da Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğümüz tarafından bastırılan kitaplarımız okutulmaktadır. Amaç inançlı, erdemli nesiller yetiştirmek. Ahlaklı, dürüst, ilkeli gençlik yetiştirmek."

 

Karadeniz, ramazan dolayısıyla yetişkinlere yönelik de irşat hizmetlerinin olduğunu dile getirerek, "Ayrıca Ahıskalı kardeşlerimize ramazan münasebetiyle bayanlara ve erkeklere mukabelelerimiz başladı, devam ediyor. İnşallah Kadir Gecesi'nde onların duasını yaparak Üzümlülü ve Ahıskalı kardeşlerimizi kaynaştırarak birlik ve beraberlik içerisinde bundan sonra hayatlarını idame ettirmeleri için müftülük olarak elimizden gelen bütün irşat görevlerini yapıyoruz. " dedi.

Editör: TE Bilisim