Van’daki Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Seçkin, başlattıkları ‘Çocuklar Taş Yerine Oyuncaklarla Oynasın’ kampanyası kapsamında ilçedeki tüm çocukların yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Biyoloji Öğretmeni Çiğdem Tek’in okula geldiği ilk günlerde arabasının taşlanması üzerine Okul Müdürü İbrahim Seçkin öncülüğünde ‘Çocuklar taş yerine oyuncaklarla oynasın’ kampanyası başlatıldı. İlk etapta oluşturduğu ekiple sokak sokak dolaşarak çocuklara oyuncak veren İbrahim Seçkin, yüzlerdeki tebessüm karşısında kampanyanın alanını genişletti. Şimdilik ilçenin genelinde sokakları ve okulları gezerek çocuklara oyuncak dağıtıp mutluluklarına ortak olan İbrahim Seçkin, “Öğretmenimiz Çiğdem Tek ile birlikte başlattığımız kampanyamız kısa sürede büyük ilgi gördü. İlk olarak sokaklarda oyun oynayan çocuklara oyuncak dağıtarak yüzlerini güldürdü. Çocukların yüzü güldükçe biz de kampanyayı daha geniş bir kitleye yaymak için çalışmalarımıza devam etti. Şimdilerde ise sokaklarla birlikte okulları da tek tek dolaşarak çocuklara oyuncak ve eğitim materyalleri dağıtıyoruz” dedi.

 

“GELECEĞİMİZE BUGÜNDEN SAHİP ÇIKIYORUZ”

Hedeflerinin İpekyolu ilçesinde oyuncaksız tek çocuk bırakmamak olduğunu ifade eden İbrahim Seçkin, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza bugünden sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızın iyi bir çocukluk ve yetişkinlik döneminin ardından eğitimli bir şekilde hayata atanarak ülkemizin geleceğine yön vermesi için şimdiden çalışmalarımız gerekir. Eğitimciler olarak geleceğimizin iyi yetişmesi sorumluluğu da özellikle bizlerin omuzlarındadır. Biz de bu bilinçle hareket ederek, geleceğin öğretmenini, doktorunu, mühendisini şimdiden yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLAR BİRER ÇİÇEKTİR”

Sokak sokak, okul okul dolaşarak çocuklara oyuncak dağıttıklarını ve onların dünyalarına misafir olduklarını belirten İbrahim Seçkin, “Okul idaresi olarak daha önce de evde eğitim gören bir öğrenciye akülü sandalye armağan etmişlerdir. Okul olarak sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz. Okulumuzun akademik başarısının yanında sosyal projelerle de adından söz ettirmesi bizleri gerçekten mutlu ediyor. Çocuklar Taş Yerine Oyuncaklarla Oynasın Kampanyamız nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekinden bakanlığımıza kadar birçok kişiden olumlu tepkiler ve destekler aldı. Bu destekler de bizim iyi yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Bu bilinç ve kararlılıkla birer çiçek olan çocuklarımız için ne yapsak azdır mantığıyla hareket etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim