İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi’nde Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi temizlik birimi tarafından genel temizlik çalışması yapıldı. Mahalleye onlarca araç ve çok sayıda personel ile giren temizlik birimi mahallenin ara sokaklarında ve caddelerde genel temizlik çalışması yaptı. 1 günde 100 ton çöpün toplandığı Erçek’te halen 500 ton çöpün toplanması bekleniliyor. Adım başı çöp dağları ile karşılanan Erçek Mahallesi’nde hiçbir çalışmanın yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

1 GÜNDE 100 TON ÇÖP TOPLANDI!

Erçek’te yaşanan temizlik sorununa ilişkin bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, belediye olarak bugün yaptıkları temizlik çalışması ile şu ana kadar 100 ton çöp topladıklarını, toplanan çöplerin ise şehir çöplüğüne götüreceklerini söyledi. Bugüne kadar Erçek’te hiçbir temizlik çalışmasının yapılmadığını belirten Kaval, “Mevcut çöpler mahalle dışına değil, mahallenin içine dökülmüş. Mahalle de evlerin olduğu alan çöp yeri olarak kullanılmış. Bundan kaynaklı hem çevre kirliliği hem de sağlık açısından ciddi sorunlar ortaya çıkmış. Bugünden itibaren çöplüğün bertaraf edilmesi için çalışma başlattık. Birkaç saatlik çalışma ile 100 ton çöp topladık. Halen mahalle de temizlenmeyi bekleyen yaklaşık 500 ton çöp var. Bu çöplerin de temizlenmesi için çalışmalarımız devam edecek. Çöpler bundan sonra toplanılarak şehir çöplüğüne götürülecek. Yine mahallenin her tarafına çöp noktaları oluşturularak, çöp bidonları bırakılacak ve yurttaşlara temizlik bilinçlendirilmesi yapılacak” dedi.

BİDAV ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Erçek’te yaşanan çöp sorununa ilişkin açıklama da bulunan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav ise eski belediyeye sert tepki gösterdi. Erçek Mahallesi’nde 15 yıllık belediyeciliğin Erçek’e tek bir çivi dahi çakmadığını ifade eden Bidav, “Bunlar utanmadan, yüzleri kızarmadan ak belediyecilik diyor. Erçek’i çöp götürmüşte bunların haberi yokmuş. Erçek’te adım başı çöp dağları ile karşılaştık. Bu mudur ak belediyecilik, bu mudur halka hizmet? Bunlar halkı kandırmaktan, halkı sömürmekten başka hiçbir şey yapmamışlar. Erçek’te yaptıkları tek şey Erçek’i çöp merkezi haline getirmek olmuşlar. Erçek’te her tarafı çöp alanı haline getirip çöplüğe terk etmişler. İpekyolu Belediyesi olarak bugünden sonra bu kirliliğin önüne geçmek için bir çalışma başlattık. Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri ile Erçek’te genel bir temizlik çalışması yapıyoruz. Biten temizlik çalışması sonrası belirlenen alanların tamamı yeşillendirilerek park alanları haline getirilecek. Erçek halkının bundan sonra rahat bir nefes alması için gereken her türlü çalışmayı hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

KESER: İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIK

Belediye olarak Erçek’te bundan sonra sistemli ve düzenli bir çalışmanın yapılacağını dile getiren İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, “Erçek’te çöpleri görünce insanlığımızdan bir kez daha utandık. Böyle bir kirlilik dünyanın hiçbir yerinde yok. AKP belediyeciliğin nasıl iflas ettiğini, halkı nasıl kandırdığına Erçek’te şahit olduk. Ama Erçek halkının gönlü bundan sonra rahat olsun. Erçek’te gereken her türlü çalışmanın yapılacağını Erçek halkı iyi bilsin. Bu bizlerin boynunun borcudur. Şu an ekiplerimiz mevcut çöplerin bertaraf edilmesi için çalışma başlattı. Birkaç günlük çalışma ile çöplerin tamamı bertaraf edilecek. Yine çöp bidonları bırakılarak, çöplerin bidonlara bırakılması için çalışma başlatacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim