Orhan AŞAN - Şehrivan


Van’ın Büyükşehir statüsü ile birlikte yeni kurulan İpekyolu Belediyesine bağlanan Hacıbekir Mahallesinin sakinleri dertli. İpekyolu Belediyesine bağlanmasının ardından birçok sorunla karşı karşıya kalan Mahallede çöp bidonları vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konu. Yaklaşık 5 yıldır değiştirilmeyen çöp bidonlarının tamamı kullanılmaz hale geldi.

Van Belediyesinin 30 Mart seçimleri sonrası Büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte mahallelerde yeni kurulan 2 ayrı merkez İlçe belediyesine bağlandı. Vatandaşlar yeni kurulan belediyelerden ciddi anlamda hizmet beklerken, bazı mahalleler kaderlerine terk edildi. Bu Mahallelerden biri de Hacıbekir Mahallesi. Hacıbekir mahallesinde vatandaşların en çok şikayet ettiği konu ise çöp sorunu.

BİDONLARIN ALTI YOK!

Mahalle sakinleri çöplerinin zamanında alınmadığını söyleyerek, bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmasını istedi. Çöplerin zamanında alınmaması sorunun yanında birde mahallenin çöp bidonu sorunu var. Yaklaşık 5 yıldır aynı çöp bidonlarının kullanıldığı mahallede kötü kokudan geçilemiyor. Eski ve birçok bidonun altının bulunmaması atılan çöplerin kokusunun çevreye yayılmasına neden oluyor. Yaklaşık 5 aydır göreve gelen İpekyolu Belediyesinin bu konuda çalışma yapmasını isteyen mahalle sakinleri, artık çöp kokularından evlerinden bile çıkamaz duruma geldiklerini söyledi.

‘O SORUN ÇÖZÜLECEK’

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İpekyolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sidar Fırat, bazı sokaklarda yaşanan bu sıkıntının biran önce çözüleceğini ifade ederek, yakın bir zamanda poşetleme sistemine geçeceklerini belirtti. Fırat, “Tüm mahallede böyle bir sıkıntı yok. Sadece bazı sokaklarda sıkıntı var. o sokaklarda çöplerin alınmadığını ve bidonların yıprandığını tespit ettik. Bu konuyu kendi birimlerimize ilettik. Birimlerimiz bu konu üzerinde çalışmalar yaparak eksiklikleri giderecektir. Yakın bir zamanda da İpekyolu’nun tamamında poşetleme sistemine geçilecektir.” Dedi.

Editör: TE Bilisim