VAN TSO Başkan vekili Yavuz Karaman ile bir araya gelen Türkiye İstatistik Kurumu Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, istatistiki veri derlemede yeni yönteme geçildiğini, TÜİK’in 2014 yılından itibaren tüm işyeri araştırmalarını firmaların internet üzerinden doğrudan veri girişi yapmalarını sağlayarak gerçekleştireceklerini ifade etti.

ÇOŞĞUN YENİ YÖNTEM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

VAN TSO yetkililerini bilgilendirmek ve kendileriyle işbirliği içerisinde olmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Çoşğun ayrıca yeni yöntem hakkında bilgi verdi. Çoşğun, “Türkiye İstatistik Kurumu 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca çeşitli konularda sayım ve anket düzenlemek ve sonuçlarını kullanıcılara sunmakla yükümlüdür. İstatistik alanında ulusal ve uluslararası öncelikler dikkate alınarak, ülkemizin ekonomi, sosyal, demografi, kültür, çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistikler derlenmekte, derlenen bu bilgiler analiz edilerek kalkınma planları ve yıllık programların hazırlanması, milli gelir tahminlerinin yapılması, ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısında meydana gelen değişimlerin izlenmesi, uluslararası bilgi sistemine ve uluslararası karşılaştırmalara olanak sağlanması, ayrıca çeşitli araştırmalara kaynak teşkil etmesi amacıyla kullanılmaktadır” sözlerine yer verdi.

VAN TSO Başkan Vekili Yavuz Karaman ise bu ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ve TÜİK ile iş birliği içerisinde ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim