İpekyolu Belediyesi, ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, Erçek Mahallesi'nde konser ve tiyatro gösterimi düzenlendi. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği ve katıldığı konserde Sanatçı Emin Serhed ve Heme Haci'nin seslendirdiği şarkılar büyük ilgi gördü.

 

İpekyolu Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğü ramazan etkinlikleri kapsamında konser vermeye devam ediyor. Önceki akşam iftardan sonra çok sayıda vatandaşın katılımıyla Erçek Mahallesi'nde düzenlenen konsere, DBP İpekyolu ilçe Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, belediye meclis üyeleri, Erçek Mahalle Meclisi, MKM Sanatçıları ve binlerce vatandaş katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından MKM Tiyatro ekibinin, parlamentoda milletvekillerinin davranışları ve kadının toplum içerisinde dışlanmasını doğaçlama skeçlerle eleştirildi. Çocukları da unutulmadı, etkinliğe getirilen palyaçolar sayesinde çocuklar doyasıya eğlendi. DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Ökkeş Kawa yaptığı konuşmada, İpekyolu Belediyesi başta olmak üzere bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kawa, “Biz %13 oy alarak 80 milletvekili meclise gönderdik. Ezilen halklar da artık mecliste temsil ediliyor. Şimdi, Türk devleti buna karşı ne yapıyor, Sayın Öcalan'a tecrit uyguluyor. Neden tecrit uyguluyor? Tabi ki devlette Sayın Öcalan'ın projeleri halk tarafında kabul ediliyor ve yaşam sallaştırıyor. Bu yüzden devlet cezalandırma yolunu seçerek tecrit uyguluyor. Ve Öcalan'ın toplumla ilişki kurmasına vermiyor. Ancak herkes net bilmeli ki Kürt halkı bu tecridi kabul etmeyecek, bu tecride karşı direnecektir.” Şeklinde konuştu.

 

ÇAKIR: ERÇEK'İN BU DURUŞU BİZİN GURURLANDIRDI

İpekyolu Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır ise şu ifadelere yer verdi: “Daha önce Erçek belde statüsündeyken parti yönetimine 5 kişiyi bulmazken, Erçek halkı 7 Haziran seçimlerinde partisini nasıl ki sahiplenmişse, aynı şekilde bu alanı hınca hınç doldurarak bizleri gururlandırdı. 40 yıllık bir mücadelenin, emeğinin karşılığını bu alanda göre biliyoruz. Kürt halkı Şengal ve Kobane'de gösterdi ki artık zulüm ve işgali kabul etmeyecektir.” Programında devamında, MKM sanatçıları Emin Serhed ve Heme Haci'nin seslendirdiği şarkılarla devam etti. Halk şarkılar eşliğinde geç saatlere kadar halay çekti.

Editör: TE Bilisim