AK Parti’nin Van Muradiye Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay, Çanakkale ruhuyla çözüm sürecini başlattıklarını belirterek, “Çözüm süreci; bin yıllık tarihimizin, Çanakkale’deki birlik ve beraberliğimizin ikinci aşamasıdır. Çözüm süreciyle birlikte Çanakkale ruhunun küllenmiş ateşi yeniden alevlendi ve yurdun dört bir tarafı bu ateşin sıcaklığıyla canlandı” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Selçuk Yay, Çanakkale’nin tarihin herhangi bir savaşı olmadığına dikkat çekti. Yay, “Tarihin silinmez sayfalarının sadece bir savaşı değil, ebedi kardeşliğimizin ve birlikteliğimizin simgesidir. İman için, vatan için, namus için Bedr'in aslanlarının yeniden silaha sarıldığı gündür. Bu zafer; emperyalizme ve siyonizme karşı kıtlık içerisinde mücadele verenlerin mirasıdır. Tarihe sığmayan Anadolu’nun gencecik fidanlarının toprağa kök salıp, düşmana geçit vermediği Hendek Meydanı’dır. Çanakkale, her şeyden önce Müslümanca duruşun adıdır” diye konuştu.

 

“ÇANAKKALE RUHU REFERANSIMIZDIR”

Çanakkale’de imanla yoğrulmuş milli bir bilinç ve ruhun ortaya çıktığını söyleyen Yay, “Çanakkale ruhu dediğimiz bu muazzam anlayışı, o günlerden bize kalan en kıymetli mirastır. Çanakkale’de aynı cephede omuz omuza mücadele veren, şehadet mertebesine birbirlerini kucaklayarak ulaşan bir ecdadın nesilleri; ayrılığı, ötekileştirmeyi ve yok saymayı asla kabul etmemelidir. Çanakkale ruhu ve kardeşliğimiz maalesef bir dönem hırpalandı ve adeta toprağa gömüldü. Çanakkale’yi geçilmez yapanların torunları, bir hiç uğuruna birbirlerine namlu doğrulttu ve kardeş kanı aktı. Yüreğimizi yakan, canımızı acıtan, zihnimizi kahreden bu anlamsız mücadele, dün Çanakkale’de tarihinin en ağır yenilgisinden birini alan haçlı zihniyetine fırsat verdi. Vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğine hançer saplayan kanlı haritalar saklı tutuldukları karanlık yerlerden gün yüzüne çıkarıldı. Ama hiç beklemedikleri, hesap edemedikleri, şimdi dahi hazmedemedikleri milletin eseri AK Parti sahneye çıktı. AK Parti ile birlikte yedi düvele diz çökerten Çanakkale ruhunun küllenmiş ateşi yeniden alevlendi. Çözüm süreciyle birlikte yeniden yurdun dört bir tarafı bu ateşin sıcaklığıyla canlandı. Başka bir ifade ile kardeş kanının akmasına son veren, bütün özgürlükleri teminat altına alan ve her şeyden önce birlikte var olmayı esas alan çözüm süreci, Çanakkale ruhunun yansımasıdır. Referansımız ve kaynağımız budur, yol göstericimiz Çanakkale’nin asil ve sarsılmaz mücadeleci ruhudur” dedi.

Yeni Türkiye’nin vizyonunun tarihsel kaynaklarının başından Çanakkale’nin geldiğini anlatan Yay, “Dedelerimizin Çanakkale’de cephede düşmana karşı göstermiş olduğu nezaketi, bugün bütün dünya insanlığına yeniden hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇANAKKALE’Yİ GEÇİLMEZ YAPAN İMANDIR”

Çanakkale Zaferi’nden sonra vatana ihanet edenler ve onların işbirlikçilerinin yüzünden İstanbul’un işgal edildiğini söyleyen Yay, “Şehitlerimizin kanı üzerinden siyaset yapıp İstanbul’da işgalcileri çiçekle karşıladılar. Bugün de bu ihanet şebekesinin son kalıntıları, aynı kirli oyunun peşindeler. Son olarak Taksim’de gördük bunları. 1453’ün hesabını soracağız diyen 'Gezi zekalılar' ortaya çıktı. Ortalığı savaş alanına çevirenler, ülkemizi uçuruma sürüklemek istediler. Ancak bu hesapları bozan ve emellerini boğazlarında bırakan AK Parti’nin başlattığı çözüm süreci gibi sağlam ve sarsılmaz bir irade var. Hiç kimse Asım'ın nesline, Bedr'in aslanlarına ve Şüheda-i Uhud’a rağmen bu ülkenin birlik bütünlüğüne halel getiremez. Hiç kimse rengini Çanakkale şehitlerinin kanından alan bayrağı bu toprakların semalarından indiremez. Hiç kimse ama hiç kimse Çanakkale ruhunu günde beş vakit hatırlatan Ezan-ı Muhammedi'yi susturamaz. Zira Çanakkale’yi geçilmez yapan bu değerlerdir, Çanakkale’yi geçilmez yapan imandır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim