Van Çözüm Temel Lisesi öğretmenleri öğrenci velileri ile bir araya gelerek, lisenin tanıtımın yaptı.

 

Van Çözüm Temel Lisesi öğretmenleri öğrenci velileri ile Van Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelerek, lisenin tanıtımın yaptı. Lisenin tanıtımını yapan Yöneticiler, Ülkenin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başında yepyeni bir okul ile tanıştığına dikkat çekerek, “Biz Çözüm kurumları olarak 26 yıldır eğitim hizmeti vermeye devam ediyoruz. Gençlerimizi değişen dünya şartları içerisinde üniversiteye hazırlayan aynı zaman da bilgiye ulaşabilen, bilgiyi üreten bireyler olarak yetiştiriyoruz. Nitelikli hizmet anlayışı, yaygın okul ağı, güçlü öğretmen kadrosu ve öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile lider kurum olmak. Öğrencilerimizi, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlamak ve toplumsal değerlerimizi geleceğe taşıyan başarılı bireyler yetiştirmektir.” Denildi.

 

“HIZLI GELİŞMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Çözüm Temel Liselerinin bugün itibariyle Türkiye geneline yayılmış yüze yakın şubesiyle öğrencilere yakın yerlerde kurulduğu kaydedilerek, “Amacı dün olduğu gibi bugün de ezberden öte, özümseyerek öğrenen, zihnini bilgi ile doldurmak yerine bilgiyi kullanan, öğrenen, birikimi yüksek, özgür düşünen ve düşündüklerini açıkça ifade edebilen, yerel değerlere sahip, geleceğin aydın bireylerini yetiştirmektir. Çözüm Temel Lisesi olarak bizler yüksek hizmet anlayışı, güçlü öğretmen kadrosu ve öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile ilerlemeyi Van halkının teveccühüyle de hızlı gelişmeyi sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki eğitime ve insanımıza yapılan bu yatırım, Türkiye’nin geleceğine yapılan bir yatırım olacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

 

AKILLI TAHTA TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE DERSLER DAHA İLGİ ÇEKİCİ”

Van Çözüm Temel Lisesi’nin neden tercih edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Tam Gün Eğitim veriyoruz. Çözüm Temel Lisesinde dersler, etüt etkinlikleri ve sınav uygulamaları hafta içi mesai günlerinde yapılacaktır. Hafta sonu cumartesi günü ders dışı etkinlikler yapılabilecektir. Çözüm Temel Lisesi, Çözüm Dershanelerinin 26 yıllık üniversiteye hazırlık birikiminden faydalanarak öğrencilerini üniversiteli yapacaktır. Eğitim binamızın Van’ın merkezinde bulunması öğrencilerimizin ulaşım sıkıntısı yaşamamasını sağlayacaktır. Ders anlatımlarında akıllı tahta ve içerikleri etkili şekilde kullanılır. Yıllık ders planlarına uygun olarak her okul ve her sınıf düzeyinde müfredat, tüm okullarımızda aynı zamanda uygulanır. Öğrenciler ile paylaşılan ders dokümanları sunumlar haline dönüştürülerek akıllı içerikler hazırlanmıştır. Bu sayede öğretmenler derste zaman kaybetmeden görselliği yüksek içerikleri öğrenciler ile paylaşır. Şema, şekil ve tanımlar hazır olarak bulunduğu için bunlar için harcanacak zaman, konunun anlaşılmasına yarayacak şekilde kullanılır. Akıllı tahta teknolojisi sayesinde dersler daha ilgi çekici, anlaşılır ve zevkli hale getirilmiş olur.” Denildi.

 

ÇÖZÜM TEMEL LİSESİNİN EĞİTİM SİSTEMİ VE PROGRAMI

Öğrencilerini teorikte değil pratikte hayata hazırlama hedefi ile yola çıkan Çözüm Temel Liselerinin eğitim projeleri ile farklılığın ortaya konulacağına işaret edilen açıklamada, “Çözüm Temel Liselerinde uygulanacak öğrenme modeli akıllı Öğrenme Modelidir. Bu model özgüveni gelişmiş, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefler.

                              
REHBERLİK HİZMETLERİ

Çözüm lisesinin rehberlik hizmetleri ise şöyle sıralandı: kariyer ve yetenek yönetimi, şube rehber öğretmenleri, eğitsel ve akademik danışmanlık, psikolojik danışmanlar, öğrencilerimiz üç farklı alanda, üç farklı öğretmen tarafından takip edilir. Kariyer ve yetenek yönetim,

Psikolojik Danışmanlar.”   

 

YABANCI DİL EĞİTİMİNDE YENİ BİR YAKLAŞIM

Çözüm Akademi Okullarında yabancı dil öğretiminin, akademik kurular tarafından geliştirilmiş olan “Touch Öğrenme Modeli”ne dayandığı kaydedilerek, “Çoklu ve özelleştirilebilir bir müfredatı temel alan Touch yaklaşımında temel unsur, öğrencinin dili içselleştirerek kazanmasını sağlamaktır. Bu amaçla çözümde yabancı dil öğretiminde öğrencilere, ağdalı ve yüksek gramer öğretmeye çalışmak yerine, daha çok, günlük ilişkilerini rahatça sürdürebilmelerine imkân tanıyan pratik ve esnek bir dili; oyunlar, nesneler, yaşam unsurları ve drama yöntemleriyle kullanarak öğretiriz.” Denildi.

 

VAN ÇÖZÜM TEMEL LİSESİNİN ÖĞRENCİ UYUM KURALLARI

Öğrencilere okul saatlerinde okuldan ayrılmalarına ancak veli bilgisi dâhilinde izin verildiği belirtilerek, “Kurumumuz öğrencisi veya personeli olmayan kişilerin kurumumuza izinsiz veya kimliksiz girmelerine müsaade edilmez. Öğrencilerin dersi ve düzeni bozacak davranışlarda bulunmaları halinde veliler bilgilendirilir gerekenler yapılır. Okulumuz, öğrencilerin okula teknolojik malzemeler getirmesine izin vermez. Okulda sigara kullanımı durumunda öğrenciye katiyen müsamaha gösterilmeyecektir. Öğrencilerimiz okulumuzun belirlediği kıyafetle eğitim alır. Çözüm Temel Lisesi, disiplin kurallarına uyulmasına ve öğrencilerin bu kurallara uygun davranmasına özen göstermektedir.” İfadelerine yer verildi.

Yapılan tanıtımın ardından öğretmenler ve velilere kokteyl eşliğinde liseyi konuştular. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim