Van Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde düzenlediği toplantıların üçüncüsü Gevaş'ta yapıldı.  Sorunların tespiti ve çözüm için yapılacakların anlatıldığı toplantıda, belediye başkanları ve mahalle muhtarları ile görüşülerek yeni çalışma sezonu için projeler geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Gevaş Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gevaş'a bağlı 38 mahalle muhtarı iştirak etti. Muhtarlar toplantıda sorunları aktarma imkanı buldu. Toplantıda ilk sunuş konuşmasını Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan yaptı. Hakan Gevaş'a yapılan çalışmaları anlattı, ilçeye verilen önemden dolayı Vali Taşyapan ile gelen heyete teşekkür etti.

 

“687 MAHALLEYE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, muhtarla hitaben yaptığı konuşmada, kamu kaynaklarının kendilerine emanet olduğunu söyledi. Taşyapan, “Bizler bunu en iyi şekilde adil olarak harcamakla sorumluyuz. Hizmetleri öncelik sırasını tespit ederek yapacağız. Van'da mezralar hariç 687 mahalleye hizmet götürüyoruz. Gevaş'ta da çok güzel hizmetler yapıyoruz. Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın olmak üzere tüm belediyelerde görev yapan belediye başkanlarımızla uyumlu bir işbirliği içindeyiz." İfadelerine yer verdi.

 

TAŞYAPAN: HALKI TEMSİL EDİYORLAR

Muhtarların hiç bir aracı kullanmadan kendilerine ulaştığını belirten Taşyapan şöyle devam etti: “Hizmet için aracıya gerek yok. Muhtarlarımızın talep etmesi yeterlidir. Muhtarlarımız devletin seçilmiş muhataplarıdır. Onlar halkı temsil etmektedirler. Devletimizin temel amacı millete hizmetin en iyisini yapmaktır. Köylerin büyükşehir statüsü ile mahalleye dönüştürülmesi sonucu ihtiyaçlar arttı. Bizler içme suyu, kanalizasyon, park gibi hizmetleri öncelik sırasına göre yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlerin ilettiği sorunların tespitinden sonra yetkili kurumlarımız onların çözümü için gayret gösterecekledir.”

 

YALÇIN: VAN’IN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Genel Sekreter Mustafa Yalçın da, belediyenin tüm imkânlarını halk için kullanacaklarını ifade etti. Yalçın, “7/24 esasına göre bir çalışma temposuyla hareket edeceğiz. Boşa geçireceğimiz bir anımız bile olmamalı. Belediye hizmetleri ertelemeye gelmez. Bundan sonra artık zaman kaybına tahammülümüz yok. Tüm mesaimizi Van'ın geleceği için harcayacağız.” Şeklinde konuştu.

 

Toplantıya; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer, Salih Allahverdi. Milli Eğtimi Müdürü Kıyasettin Kirekin, Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altuner, DSİ 17. Bölge Müdürü Sami Güzel, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, VASKİ Genel Müdürü Vahap Gezgen ile ilgili belediye daire başkanları da katıldı.

Editör: TE Bilisim