Başbakan Erdoğan’ın geçtiğmiz günlerde açıkladığı demokratikleşme paketine yönelik değerlendirmeler sürerken bir açıklama da Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay’dan geldi. Paketin çözüm süreciyle başlayan huzurlu sürecin daha öteye taşınmasında önemli bir adım olduğunu belirten Gökenay, özellikle bölge halkının bu konuda destekçi olması gerektiğini söyledi.

 

Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay yaptığı bir açıklama ile hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demokratikleşme Paketi’nin çözüm yolunda önemli bir adım olduğunu vurgulayan Gökçenay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye kamuoyunun bilgisine sunduğu ‘Demokratikleşme Paketi’nin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bölgede uzun yıllardır iş yapan bir işadamı olarak bu paketin bölge ve Türkiye halkı için büyük yenilikler ve güzellikler getireceği konusunda inancım tam olduğunu ifade etmek isterim. Şu çok iyi bilinmelidir ki, uzun yıllar askeri vesayetin hüküm sürdüğü ve yasaklarla beraber yaşanan bir Türkiye’den ileri demokrasinin hakim olduğu güçlü ve büyük bir ülkeye doğru önemli adımların atıldığının bir göstergesidir bu paket.”

 

BÜYÜK GELİŞMELERE AÇIK BİR PAKET

 

Gerek kamuda başörtü serbestliği gerekse de Kürtçe ile ilgili düzenlemelerin gelecek ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu belirten Gökçenay ayrıca, “Başörtülü vatandaşlarımızın önünde koca bir engel gibi duran kamudaki başörtüsü yasağından tutun da,  insanımızın kendi dilini konuşmasını ve öğrenmesinin önündeki bu yasaklar bu paket ile birlikte çözüme kavuşturulacaktır.  Bunlar özellikle bu bölgede yaşayan ve bu sıkıntıların en büyük mağdurları arasında yer alan bölge halkı için sevindirici  gelişmelerdir. Türkiye’nin sırtındaki yüklerden kurtulmaya başladığı bu dönemde tüm siyasi kaygılardan uzaklaşarak ve siyasi taraftarlığa izin vermeyecek şekilde bu sürecin desteklenmesi önemli bir konudur. Dünden bugüne yapılan çalışmalara ve ilerlemelere ek olarak kapsamlı bir şekilde ortaya konulan demokratikleşme paketine yoğun eleştiriler getirmek yerine, bu paketin devamının daha kapsamlı bir şekilde ele alınmasına ve sürece katkıda bulunma çalışmalarına destek olmak  daha anlamlı olacaktır.” Dedi.

 

“BÖLGE HALKI OLARAK BARIŞ İSTİYORUZ”

 

Öte yandan Gökçenay son olarak şu ifadelere yer verdi, “Başından bugüne  Çözüm sürecini hepimiz yakından takip ediyor ve izliyoruz. Bu sürecin başlatılmasında ve ilerlemesinde mevcut hükümetin payının ne kadar büyük olduğunu biliyoruz.. Yine aynı hükümetin bu ülkede yaşayan  vatandaşlarımız içerisinden kendilerini hangi sebeple olursa olsun eşit yurttaş olarak hissetmeme duygularını sonlandırmak adına yıllardır kanayan bir yarayı da kapatmayı amaçladığını görmekteyiz. Bu anlamda ben de memleketine yatırım yapan, bölgemizin dününü ve bugünü iyi bilen bir iş adamı olarak bu pakete gönülden destek veriyor ve ileri demokrasiyle yönetilen bir Türkiye için atılmış kocaman bir adım olarak görüyorum. Bugün biz rahatlıkla bu ülkede yaşıyor, Kürt olduğumuzu gönül rahatlığı ile söyleyip kendi anadilimizi özgürce konuşabiliyorsak bunun çözüm inancı ile hareket eden siyasetçilerimiz sayesinde olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bu sürecin gerçekleşmesi için mücadele eden başta Başbakanımız olmak üzere tüm siyasetçilere ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.”

Editör: TE Bilisim