Recep Tayyip Erdoğan tüm mitinglerinde dillendirdiği Van’da ilk kez Cumhurbaşkanı olarak halkla bir araya geliyor. Haftalardır düzenlediği mitinglerde Van’a dair eleştirilerini dillendiren, Büyükşehir Belediyesi’nin pankartlarını eleştiren Erdoğan’ın büyükşehir belediyesini ziyaret edip etmeyeceği merak konusu olurken, HDP’li isimlerin karşılaması halinde Büyükşehir’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreni için Van’a geliyor. 14 Mayıs Perşembe günü Van’da olacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Valilik ziyaret gerçekleştirecek. Van Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Vanlılarla buluşacak. Erdoğan’ın ziyareti Valilik tarafından detayları paylaşılmadan verilirken Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda basın açıklaması ile gelişi duyurdu. İl Başkanı Soğanda sosyal medya üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’da hangi açılışları yapacak denilmesinin üzerine bu açıklamayı yaptıklarını söyledi. Soğanda düzenlediği basın toplantısın da ayrıca yapılacak olan toplu açılışları açıkladı.

 

SOĞANDA: VAN SESSİZ BİR DEVRİM YAŞAMIŞTIR

Basınla bir araya gelen Soğanda şu ifadelere yer verdi. “Bildiğiniz üzere toplu açılışlar için Kurucu Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ayın 14‘ünde saat 15:00’da toplu açılış töreni için Van’a geliyor. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gelişinden dolayı kendilerine hoş geldiniz diyoruz. Öncelikle bunu belirtmek isterim Sayın Cumhurbaşkanımızın yeri Vanlı halkımızın gönlünde yeri başkadır. Cumhurbaşkanımızda Van’ı seviyor. Bana her fırsat bulduğunda Van’ın dertlerini soruyor ve dinliyor. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız kurallar çerçevesinde Mayıs’ın 14’ünde toplu açılış töreni için Van’ımıza gelmektedir. Bu basın açıklamasını esas itibariyle tertiplememin nedeni şu sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişini özellikle duyan bilen arkadaşlar hangi açılışlar için geliyor şeklinde özellikle soruları söz konusuydu. Tabi Van’da yaşayan insanlarımız esas itibariyle Van’da hükümetlerimiz tarafından devletimiz tarafından ne kadar yatırım aslında gözlemlemektir. Fakat bir daha bunu hafızalara yerleştirmek gerekiyor. AK Parti hükümetleri geldiği günden bu yana birçok yatırım söz konusu oldu. Van adeta sessiz bir devrim yaşamıştır.”

 

YAPILACAK AÇILIŞLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Açılışı yapılacak olan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Soğanda, “Yatırımların haddi hesabı yoktur. Her alanda ulaştırmada, eğitimde, sağlıkta yapmış olduğumuz çok sayıda yatırım söz konusudur. Burada özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız açılış töreninde toplam yaklaşık olarak 1.5 kat trilyon bir yatırım söz konusu o tesislerin açılış olacaktır. Bunlar burada özellikle milli eğitim bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımlar ön plandadır. Yine bununla birlikte biliyorsunuz bir depremden çıktık. Bununla birlikte AFAD’ın Van’da yaptığı birçok yatırım vardır. Bu yapılan konutlar dışında yatırımlar var. Köylerin altyapısı zarar görmüş olan yerlerin altyapısı bunlarla alakalı olarak tesislerin açılış yapılacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Van’ımızda ve Van’ımızın ilçelerinde birçok tarihi eserlerimizi restore ettiler. Ben bunları teker teker saymayacağım bunların zaten açılışı yapılacak. Yatırımların yine sağlık bakanlığına bağlı birçok sağlık tesisinin açılışı olacak. Ayrıca İç İşleri Bakanlığımızın Van’ımızda özellikle deprem münasebetiyle birçok binası yıkıldı. Bunların binaların bitimi gerçekleştirildi. Yine aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığımızın, Ulaştırma Denizcilik Bakanlığımızın yapmış olduğu birçok yatırım var.” Dedi.

 

“YATIRIMLAR VAN’IN ÇAĞ ATLAMASINA NEDEN OLMUŞTUR”

Soğanda son olarak şunları kaydetti: “Tüm bunların yanı sıra üniversitemizde birçok yatırım yapılmış, henüz bitmemiş yani tamamlamak üzere olan birçok yatırımımız olacaktır. Kalkınma bakanımızın biliyorsunuz cazibe merkezi kapsamında Van’da yapmış olduğu devasa yatırımlar var. Bununla birlikte yine orman su işleri bakanlığımızın yapmış olduğu birçok yatırım var. Köylerin taşlık alanları ormanlık alanlar olarak orman bakanlığımızın işleri çerçevesinde olacaktır. Bunların teker teker sayıları önümüzdeki günlerde veya saatlerde basınla paylaşılacaktır. Ancak bu yatırımlar bu dönemde AK Parti hükümetleri tarafından Van’ımızda gerçekleşen yatırımlardır. Açılışı henüz yapılmamış yatırımlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız yapmış olduğu devasa projelerin açılışını yapmak üzere Van’ımıza gelmektedir. Bu yatırımlar Van’ımızın gerçekten çağ atlamasına neden olmuştur. Özellikle eğitim, ulaştırma sağlık ve diğer bütün alanlarda halkımıza yönelik olarak yapılmış olan bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımıza da şimdiden kendisine hoş geldin diyorum sefalar getirdiniz diyorum.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim