Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden ''Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi''ne video konferansla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla katıldığı törende konuştu.

Cumhurbaşkanı kıdem tazminatına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"İŞÇİMİZİN KAZANILMIŞ HAKKINI KORUMAK GÖREVİMİZDİR"
Erdoğan kıdem tazminatına ilişkin, "Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak en başta gelen görevimizdir" dedi.

Erdoğan, kıdem tazminatıyla ilgili diğer açıklamaları şöyle devam etti:

"AMACIMIZ, İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI KALICI VE GARANTİLİ BİR SİSTEME BAĞLAMAK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında kıdem tazminatı tartışmalarıyla ilgili sözlerine devam ederek, "Bugünlerde birileri aynı senaryoyu tedavüle sokmayı amaçlıyor. Asılsız dedikodular yayılıyor. Biz işverenlerin ve çalışanların sorunlarına köklü çözümler getirmeye çalışıyoruz. Kıdem tazminatı konusu da bunlardan biridir. Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimizin haklarını kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır. Sendikalar gelin bir araya kendi aranızda halledin, halledemeyip bunu eğer kabine halletsin diyorsanız burada art niyet vardır. Niye kendi aranızda bunu halledemiyorsunuz? Ondan sonra bizleri zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi''nde yaptığı açılış konuşmasıdan satır başları şu şekilde:

"Bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın (Ergene) korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi."

"Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık." ifadesini kullanan Erdoğan, "1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinen 24'ü hizmete girdi." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesislerinin de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacağını söyledi.

Erdoğan, "(Tünel açma makineleri) Türkiye, dünyada bu makineleri üretebilen 8 ülkeden biridir." dedi.

"İlgili tüm kamu kurumlarının dahil olduğu bu planı (Ergene Havzası Eylem Planı) yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Projenin (Ergene) diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'ni de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız." ifadesini kullanarak, "Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim