Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya'nın halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşlar, çocukları ile birlikte ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak katıldıkları törende bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, cumhuriyetin 90’ıncı şeref yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Bölgede yaşanmakta olan sürecin arkasında var olan vizyonu, hiç kimsenin görmezden gelmemesi ve bu huzur ortamının korunması için katkı koymaktan geri kalmaması gerektiğinin altını çizen Vali Doğan, “Vatandaşlarımızın vizyonumuzu tam anlamıyla kabullendiğinden şüphe duymuyorum. Görüyorum ki bugün Van, düne göre geleceğine daha umutlu bakmaktadır. Bu umudun yeşermesi için, çözüm sürecinin sıcak ikliminde kardeşliğimizi ve huzur algımızı daha da pekiştireceğiz. Güzel Van’ımızı daha da güzel yapacağız. Bunu merkeziyle, ilçeleriyle, mahalleleriyle ve köyleriyle hissedeceğiz” dedi.

 

Konuşmasında, vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı da veren Vali Doğan, “Gelin birlikte daha müreffeh Van için omuz omuza verelim. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin nimetlerinden yararlanarak, daha güçlü bir Van için gönül birliği yapalım” şeklinde konuştu. Törende şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Cumhuriyetin 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya tarafından verildi. Cumhuriyet Bayramı, resmigeçit töreni ile son buldu.

 

KUTLAMALAR ERCİŞ’TE DE DEVAM ETTİ

 

Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Van'ın Erciş ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Barboros Baran'ın makamında tebrikleri kabulü ile başlayan tören, Erciş eski Adalet Sarayı önünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk ile Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu törene katılanların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Barboros Baran, cumhuriyettin önemine vurgu yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken, anaokulu öğrencilerinin etkinliği ise törene katılanların büyük beğenisini kazandı. Öğretmen ve öğrencilerin okuduğu türkülerin ardından, kutlamalar askeri birlikler ve öğrencilerin geçit töreniyle son buldu.

 

Yapılan törende Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Erciş İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Bal, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Mürsel Göral, kamu kurum amirleri ile askeri ve sivil erkân da hazır bulundu.

 

MURADİYE’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Van’ın Muradiye ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Muradiye İlçe Stadyumu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu’nun öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıkulu'ndan sonra öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları ve mehteran gösterisinin ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte halay çekti.

Program; kompozisyon, resim ve şiir dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreni ile son buldu. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim