Van Belediyesi’nin BDP’li meclis üyesi Cahit Bozbay, Cumhuriyet Caddesi’ndeki trafik sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söylemiş.

 

Bozbay’a göre sorun tamamıyla emniyetin ilgisizliğinden kaynaklanıyor.

 

Bozbay bir nevi “Ey halk, belediyenin bu işle bir ilgisi yok. Onu iyi bilesiniz” diyerek, bombayı emniyetin kucağına bırakmış!

 

Ben belediyeleri sorun çözme mercii olarak bilirim. Ama maalesef burada top taca atılmış!

 

Bu sözler karşısında insan düşünmeden edemiyor. Acaba Burhan Yenigün döneminde oto galerileri şehir dışına çıkartılmasaydı halimiz ne olurdu?

 

Hafife alınacak bir konu değil. Edremit’e doğru yap-işlet-devret (YİD) yoluyla yapılan oto galericileri sitesi, şehir merkezinin yükünü o güne göre önemli ölçüde azalttı.

 

Bu işi şuana kadar 18 il belediyesi başarmış durumda. 4 ay önce Isparta’daydım. Şehir dışında yapılan oto galericileri sitesi hala inşaat halindeydi.

 

Hem trafik sadece Van’ın ve Cumhuriyet Caddesi’nin sorun değil. Gelişmiş ve gelişmekte olan tüm şehirler ve caddeleri aynı sorunla karşı karşıya.

 

Büyükşehirlerde her gün yüzlerce yeni araç trafiğe çıkıyor. Van’da bu sayı yüzlerle ifade edilmese de onlarla ifade edilebilir.

 

Bu sorunu Avrupa’nın önemli şehirleri bazı sembol caddeleri trafiğe kapatarak çözmüşler.

 

Öreğin Paris’te Şanzelize Caddesi’nin önemli bir bölümü araçlara kapalı. Şanzelize’de bu duruma itiraz eden olmuş mu olmamış mı bilmiyorum, ama Finlandiya’nın başkenti Helsinki ve Danimarka’nın başkenti Khag’ta bu kararlar çok tartışılmış. Uygulamaya karşı çıkan esnaf bir süre sonra işlerinin olumlu yönde etkilendiğini görünce uygulamaya sahip çıkmış.

 

Konuyla ilgili Eyüp Can’ın, 20 temmuz 2010 yılında Hürriyet’te yayımlanan “Belediye başkanlarının okuması gereken dergi” başlıklı yazısını okuyabilirsiniz.

 

Avrupa’nın bir diğer ülkesi İsveç ise Stockholm şehir merkezine girişleri ücretli hale getirmiş. Şehir dışında ücretsiz seyreden araç, sabah 6:30 - akşam 18:30 saatleri arasında belirlenen sınırı geçince ücret ödemek zorunda kalıyor.

 

Stockholm’de uygulanan sistem Van’da da uygulanabilir mi? Şimdilik hayır. Zira, değil Van’da, İstanbul ve Ankara gibi illerde dahi uygulanmasına şu ana kadar cesaret edilebilmiş değil.

 

Peki, Cumhuriyet Caddesi’nin trafik sorunu nasıl çözülür?

 

1- Cumhuriyet Caddesi tamamıyla trafiğe kapatılabilir. Bu cadde için radikal bir karar demek. Ama bu kararı destekleyecek Van’da birçok insan da mevcut. Açık yada doğal AVM Özelliği taşıyan cadde yeniden şık bir düzenlemeyle bir nevi İstiklal Caddesi’nin küçük bir örneği haline getirilebilir. İşyeri sahipleri ilk anda karşı çıkabilirler, ama 3, bilemedin 6 ayda fikirlerinin değişeceğine inanıyorum. Caddede bulunan dükkanlar için belirli saatlerde yük indirme ve bindirmelere izin verilebilir.

 

2- Cumhuriyet Caddesi’ne özel parkomat uygulaması yeniden hayata geçebilir. Yenigün döneminde başlanan ama eleştiriler karşısında son verilmek zorunda kalınan uygulama  bir çok şehirde devam ediyor. Eğer amaç Cumhuriyet Caddesi’nde araç parklarına son vermekse, yarım ve 1 saatlik parklar karşılığında yüklü bir bedel belirlenir, bu bedel karşılığında araç sahibinin diğer oto parklara yönelmesi sağlanır. Buna rağmen araç sahibi “ben illa da Cumhuriyet Caddesi’nde park etmek istiyorum” dese, o zaman belirlenen bedel karşılığı aracını park edebilir. Gelir olduğu gibi belediyenin kasasına aktarılır.

 

3- “Ben ne Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatmak, ne de araç parkları olsun istiyorum” diyorsanız, yeni çözümler üretmek zorundasınız. Benim için bu durumda en mantıklı çözüm yolu kaldırımların genişletilip yolun daraltılması... Yani caddenin ancak 1 araç geçebilecek hale getirilmesi... Yan yana 2 araç geçemeyecek ve duramayacak. Kimse park etmeye cesaret dahi edemeyecek.

 

Benim önerilerim bunlar. Bunun yanında yapılacak 2 iş daha var.

 

Biliyorsunuz, belediye yap- işlet-devret (YİD) modeliyle Cumhuriyet Caddesi’nin üzerinde (Mısır Çarşısı) otopark işine girdi. Hızlı başlayan inşaat depremden buyana durmuş durumda. Anlaşılan bu konuda belediyenin herhangi bir “B” planı yok. Halbuki bu 1 yıllık süre zarfında Van’da 17 bin konut, 2 binin üzerinde derslik yapıldı. Van yeniden inşa oldu. Belediye, “deprem oldu iş durdu” bahanesini bir kenara bırakıp, acilen otopark işini sonuçlandırmalı. Orayla ilgili Bir “B” planı hazırlayıp devreye koymalı.

 

Yine biliyorsunuz, Global Holding, Cumhuriyet Caddesi’nin, Şabaniye’ye doğru devamında bulunan belediye garajını, AVM, otel ve otopark yapmak için satın aldı. Ancak proje mahkeme kararıyla durduruldu. Sorununu şu anlık çözüldüğü konuşuluyor. Belediye bir an önce garajı boşaltıp, Global’e devretse ve Global’de projesini hayata geçirse kötü mü olur? Ana Cumhuriyet Caddesi’nin yükü hafifler, Beşyol - Soydan Kavşağı arasındaki yoğunluk, Soydan Kaşağı ile İkinisan Caddesi’nin başladığı noktaya kadar eşit şekilde dağılır.