Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Patika Doğa Sporları Topluluğu, Van Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan '10 Zirveye, 10 Zirve Kutusu Projesi' tamamlandı. Van Gölü Havzası'ndaki yükseklikleri 2 bin 425 ile 3 bin 684 metre arasında değişen dağlara tırmanarak, zirve kutusu bıraktıklarını belirten Patika Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Bingöl, Van'ı dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, “Çözüm süreciyle birlikte bu dağlar turist ve dağcıları bekliyor. Dağlara ilgi duyan herkesi buraya davet ediyoruz” dedi.

KUTULARA DEFTER VE KALEM BIRAKILDI

Patika Doğa Sporları Topluluğu ve Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve tarafından hazırlanan '10 Zirveye 10 Zirve Kutusu' projesi yaklaşık 1 ay süren 40 dağcının katılımıyla tamamlandı. Proje kapsamında Van gölü Havzasında bulunan Kevenli (2450), Gören (2425), Alacabük (3070), Küçük Erek (3200), Büyük Erek (3204), Esrük (2920), Nemrut (2935), Vavira (3450), Başet (3684) ve Artos (3537) dağlarına zirve kutuları bırakıldı. Zirvelere bırakılan zirve kutularının içinde özel olarak hazırlanmış zirve defteri ve kalemler bırakıldı.

ÇÖZÜM SÜRECİYLE BİRLİKTE ÖNEM KAZANDI

Patika Doğa Sporları Topluluğu Başkan Yardımcısı ve YYÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Bingöl, hazırladıkları projenin özellikle bu çözüm sürecinde daha da önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu:
“Van Gölü Havzası dağlar bakımımdan çok önemli bir noktaya sahip. Bura da tırmanmış olduğunuz her dağda Van Gölü'nün turkuaz mavisi eşliğinde zirvelere çıkıyorsunuz. Bu projede amacımız, zirvelere zirve kutusu yerleştirmek. Bu dağlara çıkan kişilerin buradaki zirve defterlerine duygu ve düşüncelerini yazmalarını istiyoruz. Bu projemiz açılımla birlikte çok önem kazandı. Amacımız sadece buradaki yerel dağcılar değil, Türkiye'deki bütün dağcıların bu bölgeye gelip, buradaki bu güzellikleri görüp ve buradaki dağlara tırmanmalarını istiyoruz.”


Orhan AŞAN-Şehrivan

Editör: TE Bilisim