ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ / MENDUH ÇALIŞKAN - Birçok ilde termometrelerin 45 dereceyi aşan sıcaklıkları göstermesi ile birlikte son yılların en sıcak Yaz’larından birini yaşıyoruz. Özellikle kıyı illerinde vatandaşların serinlemek için girdiği deniz suyunun bile sıcaklığının yüksek olması 2017 Yaz’ının yüksek sıcaklıklarını gözler önüne seriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Mehmet Elkatmış Van başta olmak üzere yurdun Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri ile ilgili hava durumunu değerlendirdi. Bölgemizden başlayarak iç ve batı kesimlerini etkisi altına alması beklenen hava sıcaklıklarının Van için Ağustos Ayı’nın ilk on gününde etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

 

 

EKSTREM SICAKLIKLAR BAŞLIYOR

Hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’dan başlayarak yurt genelinde artış göstereceğini belirten Elkatmış “Hava sıcaklıklarının artacağını ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde başlayan sıcaklıkların iç ve batı bölgelerimizi de etkisi altına alarak artacağını düşünüyoruz. Hava sıcaklığının mevsim normallerine göre 5-9 derece üzerinde seyredeceği Doğu Anadolu bölgesinde aşırı yüksekliklere yaklaşılabileceği tahmin ediliyor. Yapılan son analiz ve tahminlere göre bölgemizi etkileyecek sıcak hava dalgasının uzun süreli olacağı bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

“EN YÜKSEK SICAKLIKALAR 29-31 DERECE”

Van için hava sıcaklıklarının 2-3 derece mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini belirten Elkatmış “Ağustos ayının ilk on günü içerisinde etkisini göstermeye devam edecek olan hava sıcaklıklarını açıkçası daha önceden bekliyorduk. Uzun yıllar Ağustos ayı en yüksek sıcaklık ortalaması 28,4 derece olan Van’da hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının 29-31 derece arasında olacağını tahmin ediyoruz. Van hava sıcaklığının 2-3 derece, Hakkâri 4-5 derece, Bitlis 2-3, Muş 4-5 derece mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün mobil uygulamasından da bu verilere erişim sağlayabilirsiniz.” Diyerek sözlerini noktaladı.

 

Editör: TE Bilisim