Van Hakk ve Kardeşlik Derneği (HAKK-DER) tarafından ‘Darbeler, Perde Arkası ve Sonuçları’ konulu bir seminer düzenlendi.

 

Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminere Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Fazıl Beyhan, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Abbas Güngör, Araştırmacı Yazar Şinasi Başaran ile HAKK-DER Başkanı Doç. Dr. Naki Erdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı. Derneğin çalışmalarını konu alan sinevizyon gösterisi ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan HAKK-DER Başkanı Doç. Dr. Naki Erdemir, şubat ayının ehemmiyetinin çok büyük olduğunu belirterek, “Şubat ayı şehitlik ayıdır. Bu ayda bazı olumlu olayların yanında olumsuz olaylar da yaşanmıştır. 20. yüzyılda Müslümanlar hezimete uğratılmıştır. Ama Müslümanlar dinlerinden dolayı değil, dinlerinin gereğini yapmadıkları için hezimete uğramışlardı. Ülkemizde ise selam vermenin suç olduğu, ezanların yasak olduğu, Müslümanların insan yerine konulmadığı ve halka zulmedildiği devlet-millet kaynaşmasının olmadığı bir dönemde rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca, 27 Şubat’ta doğmuştur. Cumhuriyet tarihinin en başarılı olan iktidarlarından birine 28 Şubat’ta dış güçler darbe yapmışlardır. Bunun yanında Hakk ve Kardeşlik Derneği, Türkiye’nin yıllarca yumak haline gelmiş ve içinden çıkılmaz girdaba dönüşmüş problemlerinin çözüm anahtarıdır. Hepiniz hak ve kardeşliktensiniz. Türkiye’nin her zamandan daha fazla birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var” diye konuştu.

 

28 Şubat sürecinde yaşanan hak ihlallerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile devam eden program, Araştırmacı-Yazar Şinasi Başaran’ın verdiği ‘Darbeler, Perde Arkası ve Sonuçları’ konulu seminerle sona erdi. 

Editör: TE Bilisim