Resmi temaslarda bulunmak için Van'a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Temasların ardından TRT Haber canlı yayınında Nasuhi Güngör'ün sorularını cevaplayan Barzani ve Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. İkili "inadına çözüm" mesajı verdi.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK"

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Barzani, çatışmaların büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, bunların gece gündüz yapılan çalışmaların sonucunda gerçekleştirebilindiğini vurguladı. " Çatışmaların bu şekilde sonuçlanması büyük bir başarıdır. Bu süreç gece gündüz yapılan çalışmaların sonunda başarıya ulaşmıştır. Türkiye ile birlikte ilişkilerimiz güçlü bir şekilde ilerliyor. Türkiye Cumhuriyeti Bakanının Süleymaniye'de Kürtçe konuşması çok büyük etki yarattı." dedi.

"EL ELE BARİYERLERİ AŞARAK BUGÜNLERE GELDİK"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da birlikte el ele bariyerleri aşarak bugünlere gelindiğini ifade etti. Psikolojik bariyerler aşıldığında o büyük duvarların nasıl kalktığının görüldüğünü söyledi. "Bugünlere gerçekten çok zor süreçlerden geçerek gelindi. Daha 5-6 sene önce Erbil'e gitmek veya gelmek suç gibi kabul ediliyordu. Hep birlikte el ele bariyerleri aşarak bugünlere geldik. Irak ile ilişkileri daha ileriye taşımak istiyoruz. Psikolojik bariyerler aşıldığında o büyük duvarların nasıl kalktığını gördük. Irak enerjisinin bizim üzerimizden dünya pazarona aktarılması için müzakere ettik. Irak petrollerini dünya piyasasına açmak istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim