Van'ın Erciş ilçesinde 7 Ağustos tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklan DBP Erciş İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Turan Tahliye edildi.

Ağustos ayından bu yana Van F tipi ceza evinde örgüt propagandası ve örgüt üyesi olduğu iddiası ile tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erciş ilçe eş Başkanı Abdurahman Turan'ın yargılandığı davanın 2′inci duruşması bugün Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya Van Ftipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DBP Erciş İlçe Eş Başkanı Abdurahman Turan'ın yanı sıra Erciş belediye eş başkan vekili Güler Avcı, Belediye meclis üyeleri ,DBP, HDP ilçe yöneticileri, Avukatları ve çok sayıda kişi hazır bulundu. 

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve tanıkları dinledikten sonra Turan'ın suç vasfının değişme ihtimalinin bulunduğunu göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Turan'ın tutuksuz olarak yargılanacağı dava mahkeme heyetinin kararıyla 21/01/2016 tarihine ertelendi.

BDP'li ilçe eş başkanı Abdurahman Turan tutulduğu Van F tipi Cezaevi’nden akşam saatlerinde serbest bırakıldı.  

Kaynak: Van'ın Erciş ilçesinde 7 Ağustos tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklan DBP Erciş İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Turan Tahliye edildi.

Ağustos ayından bu yana Van F tipi ceza evinde örgüt propagandası ve örgüt üyesi olduğu iddiası ile tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erciş ilçe eş Başkanı Abdurahman Turan'ın yargılandığı davanın 2′inci duruşması 
Bugün Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

Duruşmaya Van Ftipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan DBP Erciş İlçe Eş Başkanı Abdurahman Turan'ın yanı sıra Erciş belediye eş başkan vekili Güler Avcı, Belediye meclis üyeleri ,DBP, HDP ilçe yöneticileri, Avukatları ve çok sayıda kişi hazır bulundu. 

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve tanıkları dinledikten sonra Turan'ın suç vasfının değişme ihtimalinin bulunduğunu göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Turan'ın tutuksuz olarak yargılanacağı dava mahkeme heyetinin kararıyla 21/01/2016 tarihine ertelendi.

BDP'li ilçe eş başkanı Abdurahman Turan tutulduğu Van F tipi Cezaevi’nden akşam saatlerinde serbest bırakıldı. 

 

Kaynak: Van Gündem

Editör: TE Bilisim